Ingredienser
150 g smør
2,5 dl hvetemel
0,5 dl kakaopulver
1 ts bakepulver
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Brun Farin
knivsodd salt
2 egg
Dansukker Melis
Instruktioner
Smelt smøret i en kjele.
Bland hvetemel, kakaopulver, bakepulver, sukker, brun farin og salt i en bakebolle. Tilsett eggene og bland det godt sammen.
Tilsett smeltet smør mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet. La maskinen kjøre til du har en jevn kakerøre.
Sett bollen med i kjøleskapet i 2 timer. Varm så opp stekeovnen til 180 grader. Bruk en skje og form kuler med hendene. Sett kulene på et bakepapirkledd stekebrett og dryss deretter godt med melis på hver kjeks. Stek kjeksene på midterste rille i 12-15 minutter, til de er sprø og har sprukket opp. Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks.
- Oppskrift Lise Mari Stang-Jacobsen - Hverdagslykkelise
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.