Sjokolademilkshake med kanel

4-5 porsjoner

Karakter (11 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Milkshake
8 dl sjokoladeis, kjøpt eller hjemmelaget etter oppskriften
2 dl melk
2 dl isbiter

Topping
Sjokoladesaus etter oppskriften
Vispet krem

Sjokoladesaus
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 1/2 dl kakao
2 dl vann
2 dl Dansukker Demerarasukker
1 klype salt
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme

Sjokoladeis med kanel
8 store eggeplommer
3 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ts vaniljesukker
3 1/2 dl melk
1 dl kakao
7 dl kremfløte 38 %
1 klype salt
2 ts malt kanel

Instruktioner

Milkshake
Bland is og melk i en blender, og kjør alt til det er blandet. Tilsett isbitene til slutt.
Ha milkshake, krem og sjokoladesaus lagvis i et glass.
Topp med sjokoladesaus og krem.

Sjokoladesaus
Bland alle ingrediensene, og koke til sukkeret har løst seg opp. La koke i 3–4 minutter eller til sausen begynner å tykne. Ta av varmen.

Sjokoladeis
Visp eggeplommer og sukker i en bolle.
Varm opp melk og kakao nesten til kokepunktet. Ta gryten av platen, og hell langsomt i halvparten av den varme melken i eggeblandingen mens du hele tiden rører.
Hell den tempererte eggeblandingen i den resterende melken, og tilsett krem, kanel og salt. Varm opp under konstant omrøring til blandingen har tyknet (5–10 minutter).
La røren stå i kjøleskap i minst 6 timer eller helst over natten.
Bruk en ismaskin, eller sett i fryseren i minst 6 timer.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!