Sjokolademilkshake med kanel

4-5 porsjoner

Karakter (11 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Milkshake
8 dl sjokoladeis, kjøpt eller hjemmelaget etter oppskriften
2 dl melk
2 dl isbiter

Topping
Sjokoladesaus etter oppskriften
Vispet krem

Sjokoladesaus
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 1/2 dl kakao
2 dl vann
2 dl Dansukker Demerarasukker
1 klype salt
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme

Sjokoladeis med kanel
8 store eggeplommer
3 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ts vaniljesukker
3 1/2 dl melk
1 dl kakao
7 dl kremfløte 38 %
1 klype salt
2 ts malt kanel

Instruktioner

Milkshake
Bland is og melk i en blender, og kjør alt til det er blandet. Tilsett isbitene til slutt.
Ha milkshake, krem og sjokoladesaus lagvis i et glass.
Topp med sjokoladesaus og krem.

Sjokoladesaus
Bland alle ingrediensene, og koke til sukkeret har løst seg opp. La koke i 3–4 minutter eller til sausen begynner å tykne. Ta av varmen.

Sjokoladeis
Visp eggeplommer og sukker i en bolle.
Varm opp melk og kakao nesten til kokepunktet. Ta gryten av platen, og hell langsomt i halvparten av den varme melken i eggeblandingen mens du hele tiden rører.
Hell den tempererte eggeblandingen i den resterende melken, og tilsett krem, kanel og salt. Varm opp under konstant omrøring til blandingen har tyknet (5–10 minutter).
La røren stå i kjøleskap i minst 6 timer eller helst over natten.
Bruk en ismaskin, eller sett i fryseren i minst 6 timer.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.