Milkshake
8 dl sjokoladeis, kjøpt eller hjemmelaget etter oppskriften
2 dl melk
2 dl isbiter
Topping
Sjokoladesaus etter oppskriften
Vispet krem
Sjokoladesaus
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 1/2 dl kakao
2 dl vann
2 dl Dansukker Demerarasukker
1 klype salt
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme
Sjokoladeis med kanel
8 store eggeplommer
3 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ts vaniljesukker
3 1/2 dl melk
1 dl kakao
7 dl kremfløte 38 %
1 klype salt
2 ts malt kanel
Milkshake
Bland is og melk i en blender, og kjør alt til det er blandet. Tilsett isbitene til slutt.
Ha milkshake, krem og sjokoladesaus lagvis i et glass.
Topp med sjokoladesaus og krem.
Sjokoladesaus
Bland alle ingrediensene, og koke til sukkeret har løst seg opp. La koke i 3–4 minutter eller til sausen begynner å tykne. Ta av varmen.
Sjokoladeis
Visp eggeplommer og sukker i en bolle.
Varm opp melk og kakao nesten til kokepunktet. Ta gryten av platen, og hell langsomt i halvparten av den varme melken i eggeblandingen mens du hele tiden rører.
Hell den tempererte eggeblandingen i den resterende melken, og tilsett krem, kanel og salt. Varm opp under konstant omrøring til blandingen har tyknet (5–10 minutter).
La røren stå i kjøleskap i minst 6 timer eller helst over natten.
Bruk en ismaskin, eller sett i fryseren i minst 6 timer.
Oppskriften er utarbeidet av