Sjokolademousse med bjørnebærkompott

8 porsjoner

Karakter (5 stk)

Ingredienser

Bjørnebærkompott
250 g bjørnebær
1 dl Dansukker Syltesukker

Sjokolademousse
100 g mørk sjokolade 70 %
2 ss Dansukker Melis
3 ss Dansukker Lys Sirup
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
2 dl kremfløte

Instruktioner

Til bjørnebærkompotten blandes bær og sukker i en gryte. La koke i 5 minutter. Avkjøl.
Til sjokolademoussen brytes sjokoladen i mindre biter som smeltes i mikrobølgeovn eller over vannbad.
Rør inn sukker, sirup og eggeplomme i den smeltede sjokoladen. Bland til en jevn røre. Sett det til side for å avkjøles.
Visp fløten lett. Bland inn 1/3 av den i sjokoladerøren. Vend deretter inn resten av fløten.
Vend inn litt av bjørnebærkompotten i sjokolademoussen. Ta vare på resten til pynt.
Fordel moussen i glassene, og la stå i kjøleskap i minst 1 time.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påsketrifle

Påske godteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.