Sjokoladeostekake med kaffegelé - Oppskrifter

Sjokoladeostekake med kaffegelé

8 porsjoner
Sjokoladeostekake med kaffegelé
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 15 stk. Digestive-kjeks
  • 1 ss kakao
  • 50 g smeltet smør eller margarin

Fyll

  • 300 g hvit sjokolade
  • 1/2 dl melk
  • 200 g Philadelphia-ost, naturell
  • 1 beger kesam
  • 2 egg
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 6 gelatinark

Gelé

  • 3 dl kokende vann
  • 2 ss Nescafé
  • 1 ss Dansukker Demerarasukker
  • 2 gelatinark
  • 1 ss kaffelikør

Knus kjeksen og bland den med kakaoen og det smeltede matfettet. Trykk ut i en form med avtakbar kant.

Legg gelatinarkene til fyllet i bløt i rikelig med vann i 5 minutter.

Smelt sjokoladen i en kasserolle sammen med melken. Klem vannet av gelatinarkene og løs dem opp i den varme blandingen.

Visp egg og sukker lett og luftig. Tilsett kesam og philadelphia-ost. Ha i sjokoladeblandingen når den er avkjølt, men før den begynner å stivne. Hell over i formen. Settes i kjøleskap.

Legg gelatinarkene til geleen i bløt i rikelig med vann i 5 minutter.

Løs opp kaffepulveret og demerarasukkeret i kokende vann. Klem vannet av gelatinarkene og løs dem opp i kaffen. Tilsett kaffelikøren. Avkjøl. Hell kaffen over fyllet i formen. Settes i kjøleskap.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;