Sjokoladeparfait med appelsin

Sjokoladeparfaiten vår med appelsin og mørk sjokolade og er akkurat passe søt på smak. Appelsinen gir sjokoladeparfaiten et friskt og syrlig innslag. En lett og fin avslutning på en real høstmiddag.

8 porsjoner

50 minutter + 4 timer i fryser

Karakter (8 stk)

Ingredienser

Parfait
150 g mørk sjokolade
6 eggeplommer
1 dl Dansukker Melis
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
skallet av 1 appelsin, gjerne usprøytet
3 ss av appelsinsaften
6 dl kremfløte

Pynt
100 g ristede, hakkede nøtter

Instruktioner

Hakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Avkjøl.

Visp eggeplommer, sukker og glykosesirup luftig. Vend sjokoladen inn i eggedosisen, og tilsett revet appelsinskall og appelsinsaft.

Visp fløten og vend den inn i eggedosisen.

Hell parfaiten over i en plastfoliekledd brødform. La stå i fryseren i 4–5 timer.

Sett ovnen på 175 °C. Rist nøttene i 5 minutter i nedre delen av ovnen. Pass på at de ikke svir seg. La dem avkjøle seg før du hakker dem.

Ta parfaiten ut av fryseren ca. 20 minutter før servering. Pynt med de hakkede nøttene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.