Sjokoladeparfait med appelsin

Sjokoladeparfaiten vår med appelsin og mørk sjokolade og er akkurat passe søt på smak. Appelsinen gir sjokoladeparfaiten et friskt og syrlig innslag. En lett og fin avslutning på en real høstmiddag.

8 porsjoner

50 minutter + 4 timer i fryser

Karakter (2 stk)

Ingredienser

Parfait
150 g mørk sjokolade
6 eggeplommer
1 dl Dansukker Melis
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
skallet av 1 appelsin, gjerne usprøytet
3 ss av appelsinsaften
6 dl kremfløte

Pynt
100 g ristede, hakkede nøtter

Instruktioner

Hakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Avkjøl.

Visp eggeplommer, sukker og glykosesirup luftig. Vend sjokoladen inn i eggedosisen, og tilsett revet appelsinskall og appelsinsaft.

Visp fløten og vend den inn i eggedosisen.

Hell parfaiten over i en plastfoliekledd brødform. La stå i fryseren i 4–5 timer.

Sett ovnen på 175 °C. Rist nøttene i 5 minutter i nedre delen av ovnen. Pass på at de ikke svir seg. La dem avkjøle seg før du hakker dem.

Ta parfaiten ut av fryseren ca. 20 minutter før servering. Pynt med de hakkede nøttene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?