Sjokoladeparfait med appelsin

Sjokoladeparfaiten vår med appelsin og mørk sjokolade og er akkurat passe søt på smak. Appelsinen gir sjokoladeparfaiten et friskt og syrlig innslag. En lett og fin avslutning på en real høstmiddag.

8 porsjoner

PT55M

50 minutter + 4 timer i fryser

Karakter (56 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Parfait
150 g mørk sjokolade
6 eggeplommer
1 dl Dansukker Melis
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
skallet av 1 appelsin, gjerne usprøytet
3 ss av appelsinsaften
6 dl kremfløte

Pynt
100 g ristede, hakkede nøtter

Instruktioner

Hakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Avkjøl.

Visp eggeplommer, sukker og glykosesirup luftig. Vend sjokoladen inn i eggedosisen, og tilsett revet appelsinskall og appelsinsaft.

Visp fløten og vend den inn i eggedosisen.

Hell parfaiten over i en plastfoliekledd brødform. La stå i fryseren i 4–5 timer.

Sett ovnen på 175 °C. Rist nøttene i 5 minutter i nedre delen av ovnen. Pass på at de ikke svir seg. La dem avkjøle seg før du hakker dem.

Ta parfaiten ut av fryseren ca. 20 minutter før servering. Pynt med de hakkede nøttene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!