Sjokoladepudding med kaffekaramellsaus

Sjokoladepudding med kaffekaramellsaus er en luksusvariant av en barnlig klassiker. Server sjokoladepuddingen med kaffekaramellsaus i fine glass, og pynt gjerne med krem og kakaopulver.

6 glass

40 min. + 1–2 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Kaffekaramellsaus
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl kremfløte
1 ss sterk kaffe

Sjokoladepudding
3 dl kremfløte
1/4 dl maisstivelse
1 dl Dansukker Brun Farin
1/4 dl kakao
20 g smør
1 klype salt
40 g mørk sjokolade

Pynt
kremfløte
Kakaopulver

Instruktioner

Begynn med kaffekaramellsausen. Bland sukker og sirup i en gryte. La koke i ca. 2 minutter til blandingen begynner å karamellisere seg eller tykne litt.

Hell i fløten litt om gang og til slutt kaffen, kok i ytterligere 4 min. Avkjøl, og hell deretter litt karamellsaus i bunnen av glassene. Sett i kjøleskap for å stivne.

I mellomtiden lager du sjokoladepuddingen. Bland fløte, maisstivelse, sukker, kakao, smør og salt i en kasserolle. Tilsett hakket sjokolade.

Kok opp til kremen har tyknet, ca. 2–3 minutter, rør hele tiden. Avkjøl.

Hell sjokoladepuddingen over karamellsausen og sett den i kjøleskapet i ca. 1–2 timer.

Pynt med krem og kakao.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?