Sjokoladepudding med kaffekaramellsaus

Sjokoladepudding med kaffekaramellsaus er en luksusvariant av en barnlig klassiker. Server sjokoladepuddingen med kaffekaramellsaus i fine glass, og pynt gjerne med krem og kakaopulver.

6 glass

40 min. + 1–2 timer i kjøleskap

Karakter (0 st)

Ingredienser

Kaffekaramellsaus
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl kremfløte
1 ss sterk kaffe

Sjokoladepudding
3 dl kremfløte
1/4 dl maisstivelse
1 dl Dansukker Brun Farin
1/4 dl kakao
20 g smør
1 klype salt
40 g mørk sjokolade

Pynt
kremfløte
Kakaopulver

Instruktioner

Begynn med kaffekaramellsausen. Bland sukker og sirup i en gryte. La koke i ca. 2 minutter til blandingen begynner å karamellisere seg eller tykne litt.

Hell i fløten litt om gang og til slutt kaffen, kok i ytterligere 4 min. Avkjøl, og hell deretter litt karamellsaus i bunnen av glassene. Sett i kjøleskap for å stivne.

I mellomtiden lager du sjokoladepuddingen. Bland fløte, maisstivelse, sukker, kakao, smør og salt i en kasserolle. Tilsett hakket sjokolade.

Kok opp til kremen har tyknet, ca. 2–3 minutter, rør hele tiden. Avkjøl.

Hell sjokoladepuddingen over karamellsausen og sett den i kjøleskapet i ca. 1–2 timer.

Pynt med krem og kakao.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.