Sjokoladepudding med kaffekaramellsaus

Sjokoladepudding med kaffekaramellsaus er en luksusvariant av en barnlig klassiker. Server sjokoladepuddingen med kaffekaramellsaus i fine glass, og pynt gjerne med krem og kakaopulver.

6 glass

PT40M

40 min. + 1–2 timer i kjøleskap

Karakter (27 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Kaffekaramellsaus
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl kremfløte
1 ss sterk kaffe

Sjokoladepudding
3 dl kremfløte
1/4 dl maisstivelse
1 dl Dansukker Brun Farin
1/4 dl kakao
20 g smør
1 klype salt
40 g mørk sjokolade

Pynt
kremfløte
Kakaopulver

Instruktioner

Begynn med kaffekaramellsausen. Bland sukker og sirup i en gryte. La koke i ca. 2 minutter til blandingen begynner å karamellisere seg eller tykne litt.

Hell i fløten litt om gang og til slutt kaffen, kok i ytterligere 4 min. Avkjøl, og hell deretter litt karamellsaus i bunnen av glassene. Sett i kjøleskap for å stivne.

I mellomtiden lager du sjokoladepuddingen. Bland fløte, maisstivelse, sukker, kakao, smør og salt i en kasserolle. Tilsett hakket sjokolade.

Kok opp til kremen har tyknet, ca. 2–3 minutter, rør hele tiden. Avkjøl.

Hell sjokoladepuddingen over karamellsausen og sett den i kjøleskapet i ca. 1–2 timer.

Pynt med krem og kakao.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.