Skalldyrrisotto - Oppskrifter

Skalldyrrisotto

2 pers.
Skalldyrrisotto
Stemmer: (1stemmer)

Ingredienser

100 g grønn asparges i biter
1 boks kreps i lake, 170 g
200 g reker, 70/90, skrelte
2 sjalottløk, finhakkede
25 g smør
2 dl avorioris
5 dl vann
2 ss grønnsaksbuljong
2 dl hvitvin
2 dl revet ost
1 revet hvitløksfedd
1 ts Dansukker Brun Farin
1/4 dl finhakket dill
6 halve cocktailtomater

Saus
1 dl crème fraîche (lett)
2 ss tomatpuré
2–3 ts Dansukker Melis

Bland ingrediensene til sausen i en bolle og sett den i kjøleskapet inntil den skal serveres.

Legg aspargesbitene i saltet, kokende vann. Hell av vannet. Hell av vannet fra krepsen. Fres løken i smør i en kasserolle. Tilsett risen, og fres under omrøring. Tilsett vinen, og kok til den er kokt inn i risen. Bland vann og buljong. Ha i 1–2 dl av blandingen, og kok under omrøring. Tilsett mer buljong etter hvert som den koker inn. Fortsett til all buljongen er kokt inn. Rør om av og til, slik at risottoen ikke brenner seg fast i kasserollen. Tilsett ost og hvitløk, og bland godt. Tilsett asparges, skalldyr og dill. Pynt med tomatene. Serveres umiddelbart.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;