Ingredienser
10–15 hvetekjeks til bunnen
Marengsfyll
5 store eggehviter
2 ss Dansukker Sukker
2 gelatinplater
Sukkerlake
2 1/2 dl Dansukker Sukker
0,75 dl vann
1 dl Dansukker Glykosesirup
Topping
200 g mørk sjokolade
½ spiseskje matolje
Strøssel, kokos, tørkede bringebær eller annen topping
Instruktioner
Legg gelatinplatene i bløt.
Visp eggehvitene med 2 ss sukker til hvitt skum.
Bland vann, sukker og glykosesirup til sukkerlake i en liten kasserolle. La blandingen koke opp til 116 °C (bruk termometer).
Løs opp gelatinplatene i sukkerlaken.
Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle over eggehvitene mens du visper. Fortsett å vispe raskt til marengsen er avkjølt.
Tilsett smak etter behov
– 4 ts lakrispulver
– 1 ts vaniljesukker
– 4 ss moste frysetørkede bringebær og evt. litt rød karamellfarge.
Spre fyllet over kjeksbunnene som er skåret ut. Sett dem i fryseren.
Smelt sjokoladen, tilsett 1/2 ss matolje, og dypp skumbollene i sjokoladen.
Strø på toppingen du ønsker, f.eks. strøssel eller kokos.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.