Marengsfyll
Sukkerlake
Topping
Legg gelatinplatene i bløt.
Visp eggehvitene med 2 ss sukker til hvitt skum.
Bland vann, sukker og glykosesirup til sukkerlake i en liten kasserolle. La blandingen koke opp til 116 °C (bruk termometer).
Løs opp gelatinplatene i sukkerlaken.
Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle over eggehvitene mens du visper. Fortsett å vispe raskt til marengsen er avkjølt.
Tilsett smak etter behov
– 4 ts lakrispulver
– 1 ts vaniljesukker
– 4 ss moste frysetørkede bringebær og evt. litt rød karamellfarge.
Spre fyllet over kjeksbunnene som er skåret ut. Sett dem i fryseren.
Smelt sjokoladen, tilsett 1/2 ss matolje, og dypp skumbollene i sjokoladen.
Strø på toppingen du ønsker, f.eks. strøssel eller kokos.
Oppskriften er utarbeidet av