Skumboller

ca. 20-25 stykker

Karakter (56 st)

Ingredienser

10–15 hvetekjeks til bunnen

Marengsfyll
5 store eggehviter
2 ss Dansukker Sukker
2 gelatinplater

Sukkerlake
2 1/2 dl Dansukker Sukker
0,75 dl vann
1 dl Dansukker Glykosesirup

Topping
200 g mørk sjokolade
½ spiseskje matolje

Strøssel, kokos, tørkede bringebær eller annen topping

Instruktioner

Legg gelatinplatene i bløt.

Visp eggehvitene med 2 ss sukker til hvitt skum.

Bland vann, sukker og glykosesirup til sukkerlake i en liten kasserolle. La blandingen koke opp til 116 °C (bruk termometer).

Løs opp gelatinplatene i sukkerlaken.

Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle over eggehvitene mens du visper. Fortsett å vispe raskt til marengsen er avkjølt.

Tilsett smak etter behov
– 4 ts lakrispulver
– 1 ts vaniljesukker
– 4 ss moste frysetørkede bringebær og evt. litt rød karamellfarge.

Spre fyllet over kjeksbunnene som er skåret ut. Sett dem i fryseren.

Smelt sjokoladen, tilsett 1/2 ss matolje, og dypp skumbollene i sjokoladen.

Strø på toppingen du ønsker, f.eks. strøssel eller kokos.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.