Ingredienser
Sukkerbrød, grunnoppskrift
50 g smør eller margarin
2 egg
2 3/4 dl Dansukker Melis
3 ss kakao
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl vann
smør eller margarin til formen
strøkavring eller semulegryn til formen
Instruktioner
Bak to runde sukkerbrød:
1. Smør og strø en form på 1-1,5 l. Sett ovnen på 175 °C.
2. Smelt smøret og la det kjølne.
3. Visp egg, melis og kakao luftig. Bland mel og bakepulver i eggeblandingen.
4. Tilsett smør og vann. Hell deigen opp i formen.
5. Stekes nederst i ovnen i 40-50 minutter.
La dem kjølne. Del hver kake på midten i halvmåner. Skjær ut en halvsirkel ut av hver halvmåne. Du har nå fire c-formede kaker. Del disse på tvers og ha valgfritt fyll i, for eksempel syltetøy, bær eller trøffel.
Legg kakene sammen til en slange. Skjær til endene så de blir hode og hale på slangen. Pynt med glasur i slangemønster samt øyne og tunge. Dryss på perlesukker.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.