100 g smør eller margarin
2 1/2 dl hvetemel
2 ss Dansukker Melis
2 ss vann
Fyll
100 g blåbær
1/4 dl finhakket mynte
1/2 dl Dansukker Brun Farin
Pensling
1 eggehvite
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl hakkede mandler eller andre nøtter (kan sløyfes)
Grillpinner av tre
Bland sammen ingrediensene til deigen, og legg deigen i en plastpose. La den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Bland sammen bær, mynte og brun farin i en bolle.
Kjevl ut deigen på melet bakebord, og trykk ut 20 sirkler, 8–10 cm i diameter, med en form eller et glass. Fordel blåbærfyllet på halvparten av sirklene. Pensle kanten med eggehvite, og legg på de andre deigsirklene. Trykk ned kanten med en gaffel. Pensle paiene med eggehvite, og strø på demerarasukker.
Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Stikk en grillpinne i hver pai når de tas ut av ovnen. Avkjøles litt før de serveres.
Server eventuelt vaniljesaus til som paiene kan dyppes i.
Oppskriften er utarbeidet av