Små blåbærpaier på pinne – pai-pops

10 stk.

Karakter (1 st)

Ingredienser

100 g smør eller margarin
2 1/2 dl hvetemel
2 ss Dansukker Melis
2 ss vann

Fyll
100 g blåbær
1/4 dl finhakket mynte
1/2 dl Dansukker Brun Farin

Pensling
1 eggehvite
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl hakkede mandler eller andre nøtter (kan sløyfes)
Grillpinner av tre

Instruktioner

Bland sammen ingrediensene til deigen, og legg deigen i en plastpose. La den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Bland sammen bær, mynte og brun farin i en bolle.

Kjevl ut deigen på melet bakebord, og trykk ut 20 sirkler, 8–10 cm i diameter, med en form eller et glass. Fordel blåbærfyllet på halvparten av sirklene. Pensle kanten med eggehvite, og legg på de andre deigsirklene. Trykk ned kanten med en gaffel. Pensle paiene med eggehvite, og strø på demerarasukker.

Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Stikk en grillpinne i hver pai når de tas ut av ovnen. Avkjøles litt før de serveres.

Server eventuelt vaniljesaus til som paiene kan dyppes i.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.