Små blåbærpaier på pinne – pai-pops

10 stk.

Karakter (1 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

100 g smør eller margarin
2 1/2 dl hvetemel
2 ss Dansukker Melis
2 ss vann

Fyll
100 g blåbær
1/4 dl finhakket mynte
1/2 dl Dansukker Brun Farin

Pensling
1 eggehvite
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl hakkede mandler eller andre nøtter (kan sløyfes)
Grillpinner av tre

Instruktioner

Bland sammen ingrediensene til deigen, og legg deigen i en plastpose. La den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Bland sammen bær, mynte og brun farin i en bolle.

Kjevl ut deigen på melet bakebord, og trykk ut 20 sirkler, 8–10 cm i diameter, med en form eller et glass. Fordel blåbærfyllet på halvparten av sirklene. Pensle kanten med eggehvite, og legg på de andre deigsirklene. Trykk ned kanten med en gaffel. Pensle paiene med eggehvite, og strø på demerarasukker.

Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Stikk en grillpinne i hver pai når de tas ut av ovnen. Avkjøles litt før de serveres.

Server eventuelt vaniljesaus til som paiene kan dyppes i.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.