Ingredienser
1/2 dl Dansukker Fin Farin eller 1 dl Dansukker Melis
200 g smør eller margarin
Instruktioner
Arbeid sammen ingrediensene til deigen sammen med valgt smakstilsetning. La deigen stå kaldt i 30 minutter. Sett ovnen på 175°. Kakene avkjøles på rist. Oppbevares tørt.
Variasjoner
Finske pinner
Rull ut deigen til fingertykke lengder som skjæres i 5 cm lange emner. Pensle emnene med eggehvite, og dypp dem i perlesukker og hakkede mandler. Legg kakene på en plate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Sjakkruter
Del deigen i to deler. Bland 2 ss kakao i den ene delen og 2 ts vaniljesukker i den andre delen. Del deigen i emner som rulles til lengder. Legg en lys og mørk lengde ved siden av hverandre osv. Skjær kakene i 3-4 mm tykke skiver som legges på plate med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen ved 175° i ca. 8 minutter.
Snurrer
Som ovenfor, men begge deigene kjevles ut, legges oppå hverandre og rulles sammen.
Syltetøykaker
Rull små boller av deigen og legg dem i små papirformer. Lag et lite hull i hver bolle, og legg en klatt syltetøy i hullet.
Nøtteruller
Rull ut lengder av deigen, ca. 1 cm i diameter, og skjær disse i emner som formes til ringer. Pensle ringene med eggehvite, og dypp dem deretter i hakkede mandler.
Gaffelkaker
Form deigen til en rulle, ca. 4 cm i diameter. Skjær rullen i 5 mm tykke skiver. Trykk med en gaffel på hver kake. Tilsett smakstilsetning, f.eks. vaniljesukker, kanel eller kakao til deigen.
Kanelkaker
Som ovenfor, men i stedet for å bruke gaffel dyppes kakene i en blanding av 2 ss sukker og 1 ss kanel.
Sjokolade- eller rosinkaker
Bland inn 100 g rosiner eller sjokoladebiter i deigen. Form små boller av deigen.
Floke
Legg en klatt deig i en godt rengjort hvitløkpresse og press deigen gjennom. Smakstilsetning som kakao, ingefær, vanilje eller kanel kan tilsettes till deigen.
Tips
Deigen kan også formes i lengder som skjæres i biter rett etter stekingen. Du kan pensle lengdene med eggehvite og strø hakkede mandler og dansukker perlesukker eller kanel på.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.
Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.
Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.
Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.