Ingredienser
1/2 dl Dansukker Fin Farin eller 1 dl Dansukker Melis
200 g smør eller margarin
Instruktioner
Arbeid sammen ingrediensene til deigen sammen med valgt smakstilsetning. La deigen stå kaldt i 30 minutter. Sett ovnen på 175°. Kakene avkjøles på rist. Oppbevares tørt.
Variasjoner
Finske pinner
Rull ut deigen til fingertykke lengder som skjæres i 5 cm lange emner. Pensle emnene med eggehvite, og dypp dem i perlesukker og hakkede mandler. Legg kakene på en plate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Sjakkruter
Del deigen i to deler. Bland 2 ss kakao i den ene delen og 2 ts vaniljesukker i den andre delen. Del deigen i emner som rulles til lengder. Legg en lys og mørk lengde ved siden av hverandre osv. Skjær kakene i 3-4 mm tykke skiver som legges på plate med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen ved 175° i ca. 8 minutter.
Snurrer
Som ovenfor, men begge deigene kjevles ut, legges oppå hverandre og rulles sammen.
Syltetøykaker
Rull små boller av deigen og legg dem i små papirformer. Lag et lite hull i hver bolle, og legg en klatt syltetøy i hullet.
Nøtteruller
Rull ut lengder av deigen, ca. 1 cm i diameter, og skjær disse i emner som formes til ringer. Pensle ringene med eggehvite, og dypp dem deretter i hakkede mandler.
Gaffelkaker
Form deigen til en rulle, ca. 4 cm i diameter. Skjær rullen i 5 mm tykke skiver. Trykk med en gaffel på hver kake. Tilsett smakstilsetning, f.eks. vaniljesukker, kanel eller kakao til deigen.
Kanelkaker
Som ovenfor, men i stedet for å bruke gaffel dyppes kakene i en blanding av 2 ss sukker og 1 ss kanel.
Sjokolade- eller rosinkaker
Bland inn 100 g rosiner eller sjokoladebiter i deigen. Form små boller av deigen.
Floke
Legg en klatt deig i en godt rengjort hvitløkpresse og press deigen gjennom. Smakstilsetning som kakao, ingefær, vanilje eller kanel kan tilsettes till deigen.
Tips
Deigen kan også formes i lengder som skjæres i biter rett etter stekingen. Du kan pensle lengdene med eggehvite og strø hakkede mandler og dansukker perlesukker eller kanel på.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Vinterutflukter
Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.
Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!