Snickerskake

Lag dine egne snickerskaker med herlig kladdekakebunn. Det er ingenting som slår hjemmelaget godteri og disse godbitene blir en garantert favoritt.

ca. 20 stk.

PT1H

1 time + 1 time i kjøleskap

Karakter (74 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Kladdekake
100 g mørk sjokolade
50 g smør
1 dl Dansukker Økologisk Sukker
1 egg
3/4 dl hvetemel

Marshmallowfyll
1 pakke marshmallows (ca. 200 g)
1 1/2 dl peanøttsmør, crunchy

Karamell
1 1/2 dl peanøtter
50 g smør
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl kremfløte

Topping
50 g mørk sjokolade
50 g lys sjokolade
1/2 dl peanøtter

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C varmluft. Smør en avlang form med avtakbar kant, ca. 13 x 36 cm.

Hakk sjokoladen og sett den til sides. Smelt smøret og rør inn sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og tilsett deretter sukkeret. Rør sammen blandingen.
Rør inn egg og hvetemel. Hell røren i formen og stek midt i ovnen ved i ca. 5 minutter. La avkjøles.

Lag marshmallowfyllet. Varm opp og bland marshmallows og peanøttsmør i en kasserolle. Smør fyllet over kladdekaken og la stivne i kjøleskap.

Lag karamellen. Hakk peanøtter og sett til sides. Bland resten av ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle. Kok til 120 °C eller ta en kuletest. Tilsett peanøttene. Fordel karamellen jevnt over marshmallowfyllet og la stå i kjøleskapet en times tid.

Hakk mørk og lys sjokolade til toppingen og smelt den over vannbad. Fordel et jevnt lag med sjokolade over karamellsausen. Strø over hakkede peanøtter. La stivne i kjøleskap og skjær deretter i biter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!