Snickerskake

Snickerskake

ca. 20 stk. 1 time + 1 time i kjøleskap
Lag dine egne snickerskaker med herlig kladdekakebunn. Det er ingenting som slår hjemmelaget godteri og disse godbitene blir en garantert favoritt.
Snickerskake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Kladdekake

    • 100 g mørk sjokolade
    • 50 g smør
    • 1 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • 1 egg
    • 3/4 dl hvetemel

    Marshmallowfyll

    • 1 pakke marshmallows (ca. 200 g)
    • 1 1/2 dl peanøttsmør, crunchy

    Karamell

    • 1 1/2 dl peanøtter
    • 50 g smør
    • 1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1 dl kremfløte

    Topping

    • 50 g mørk sjokolade
    • 50 g lys sjokolade
    • 1/2 dl peanøtter

    Sett ovnen på 175 °C varmluft. Smør en avlang form med avtakbar kant, ca. 13 x 36 cm.

    Hakk sjokoladen og sett den til sides. Smelt smøret og rør inn sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og tilsett deretter sukkeret. Rør sammen blandingen.
    Rør inn egg og hvetemel. Hell røren i formen og stek midt i ovnen ved i ca. 5 minutter. La avkjøles.

    Lag marshmallowfyllet. Varm opp og bland marshmallows og peanøttsmør i en kasserolle. Smør fyllet over kladdekaken og la stivne i kjøleskap.

    Lag karamellen. Hakk peanøtter og sett til sides. Bland resten av ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle. Kok til 120 °C eller ta en kuletest. Tilsett peanøttene. Fordel karamellen jevnt over marshmallowfyllet og la stå i kjøleskapet en times tid.

    Hakk mørk og lys sjokolade til toppingen og smelt den over vannbad. Fordel et jevnt lag med sjokolade over karamellsausen. Strø over hakkede peanøtter. La stivne i kjøleskap og skjær deretter i biter.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;