Snickerskake

Lag dine egne snickerskaker med herlig kladdekakebunn. Det er ingenting som slår hjemmelaget godteri og disse godbitene blir en garantert favoritt.

ca. 20 stk.

1 time + 1 time i kjøleskap

Karakter (6 stk)

Ingredienser

Kladdekake
100 g mørk sjokolade
50 g smør
1 dl Dansukker Økologisk Sukker
1 egg
3/4 dl hvetemel

Marshmallowfyll
1 pakke marshmallows (ca. 200 g)
1 1/2 dl peanøttsmør, crunchy

Karamell
1 1/2 dl peanøtter
50 g smør
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl kremfløte

Topping
50 g mørk sjokolade
50 g lys sjokolade
1/2 dl peanøtter

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C varmluft. Smør en avlang form med avtakbar kant, ca. 13 x 36 cm.

Hakk sjokoladen og sett den til sides. Smelt smøret og rør inn sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og tilsett deretter sukkeret. Rør sammen blandingen.
Rør inn egg og hvetemel. Hell røren i formen og stek midt i ovnen ved i ca. 5 minutter. La avkjøles.

Lag marshmallowfyllet. Varm opp og bland marshmallows og peanøttsmør i en kasserolle. Smør fyllet over kladdekaken og la stivne i kjøleskap.

Lag karamellen. Hakk peanøtter og sett til sides. Bland resten av ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle. Kok til 120 °C eller ta en kuletest. Tilsett peanøttene. Fordel karamellen jevnt over marshmallowfyllet og la stå i kjøleskapet en times tid.

Hakk mørk og lys sjokolade til toppingen og smelt den over vannbad. Fordel et jevnt lag med sjokolade over karamellsausen. Strø over hakkede peanøtter. La stivne i kjøleskap og skjær deretter i biter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.