Snickerskake

Lag dine egne snickerskaker med herlig kladdekakebunn. Det er ingenting som slår hjemmelaget godteri og disse godbitene blir en garantert favoritt.

ca. 20 stk.

1 time + 1 time i kjøleskap

Karakter (6 stk)

Ingredienser

Kladdekake
100 g mørk sjokolade
50 g smør
1 dl Dansukker Økologisk Sukker
1 egg
3/4 dl hvetemel

Marshmallowfyll
1 pakke marshmallows (ca. 200 g)
1 1/2 dl peanøttsmør, crunchy

Karamell
1 1/2 dl peanøtter
50 g smør
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl kremfløte

Topping
50 g mørk sjokolade
50 g lys sjokolade
1/2 dl peanøtter

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C varmluft. Smør en avlang form med avtakbar kant, ca. 13 x 36 cm.

Hakk sjokoladen og sett den til sides. Smelt smøret og rør inn sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og tilsett deretter sukkeret. Rør sammen blandingen.
Rør inn egg og hvetemel. Hell røren i formen og stek midt i ovnen ved i ca. 5 minutter. La avkjøles.

Lag marshmallowfyllet. Varm opp og bland marshmallows og peanøttsmør i en kasserolle. Smør fyllet over kladdekaken og la stivne i kjøleskap.

Lag karamellen. Hakk peanøtter og sett til sides. Bland resten av ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle. Kok til 120 °C eller ta en kuletest. Tilsett peanøttene. Fordel karamellen jevnt over marshmallowfyllet og la stå i kjøleskapet en times tid.

Hakk mørk og lys sjokolade til toppingen og smelt den over vannbad. Fordel et jevnt lag med sjokolade over karamellsausen. Strø over hakkede peanøtter. La stivne i kjøleskap og skjær deretter i biter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.