Ingredienser
Kladdekake
100 g mørk sjokolade
50 g smør
1 dl Dansukker Økologisk Sukker
1 egg
3/4 dl hvetemel
Marshmallowfyll
1 pakke marshmallows (ca. 200 g)
1 1/2 dl peanøttsmør, crunchy
Karamell
1 1/2 dl peanøtter
50 g smør
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl kremfløte
Topping
50 g mørk sjokolade
50 g lys sjokolade
1/2 dl peanøtter
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C varmluft. Smør en avlang form med avtakbar kant, ca. 13 x 36 cm.
Hakk sjokoladen og sett den til sides. Smelt smøret og rør inn sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og tilsett deretter sukkeret. Rør sammen blandingen.
Rør inn egg og hvetemel. Hell røren i formen og stek midt i ovnen ved i ca. 5 minutter. La avkjøles.
Lag marshmallowfyllet. Varm opp og bland marshmallows og peanøttsmør i en kasserolle. Smør fyllet over kladdekaken og la stivne i kjøleskap.
Lag karamellen. Hakk peanøtter og sett til sides. Bland resten av ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle. Kok til 120 °C eller ta en kuletest. Tilsett peanøttene. Fordel karamellen jevnt over marshmallowfyllet og la stå i kjøleskapet en times tid.
Hakk mørk og lys sjokolade til toppingen og smelt den over vannbad. Fordel et jevnt lag med sjokolade over karamellsausen. Strø over hakkede peanøtter. La stivne i kjøleskap og skjær deretter i biter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.