Snømannkaker

12 stk.

Karakter (1 st)

Ingredienser

5 eggeplommer
6 dl hvetemel
120 g smør eller margarin
1 1/4 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker

Pynt
2 eggehviter
3 dl Dansukker Melis
Oransje konditorfarge
75 g mørk sjokolade
12 sjokoladekuler

Instruktioner

Ha alle ingrediensene til deigen i en bolle, og arbeid sammen til en deig. Legg deigen på melet bakebord, og kjevle den til en tykkelse på ca. 3 mm. Trykk ut runde kaker ved hjelp av en form eller et glass. Legg på brett med bakepapir.

Stek midt i ovnen ved 200 °C (varmluftsovn 175 °C) i ca. 10 minutter. Avkjøles på brettet.

Visp eggehvitene stive. Tilsett deretter melisen, visp røren smidig. Ta av ca. en spiseskje av deigen, og farg denne oransje med konditorfarge.

Dekk kakene med den hvite røren. Del sjokoladekulene, og fest en halv på hver side av kaken. Legg den oransje deigen i en liten sprøytepose, og sprøyt en "nese" på hver kake.

Legg sjokoladen i en sprøytepose av plast, og smelt den i mikrobølgeovnen eller i varmt vann. Sprøyt øyner, munn og "holdere" mellom sjokladekulene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.