Ingredienser
5 eggeplommer
6 dl hvetemel
120 g smør eller margarin
1 1/4 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
Pynt
2 eggehviter
3 dl Dansukker Melis
Oransje konditorfarge
75 g mørk sjokolade
12 sjokoladekuler
Instruktioner
Ha alle ingrediensene til deigen i en bolle, og arbeid sammen til en deig. Legg deigen på melet bakebord, og kjevle den til en tykkelse på ca. 3 mm. Trykk ut runde kaker ved hjelp av en form eller et glass. Legg på brett med bakepapir.
Stek midt i ovnen ved 200 °C (varmluftsovn 175 °C) i ca. 10 minutter. Avkjøles på brettet.
Visp eggehvitene stive. Tilsett deretter melisen, visp røren smidig. Ta av ca. en spiseskje av deigen, og farg denne oransje med konditorfarge.
Dekk kakene med den hvite røren. Del sjokoladekulene, og fest en halv på hver side av kaken. Legg den oransje deigen i en liten sprøytepose, og sprøyt en "nese" på hver kake.
Legg sjokoladen i en sprøytepose av plast, og smelt den i mikrobølgeovnen eller i varmt vann. Sprøyt øyner, munn og "holdere" mellom sjokladekulene.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.