Snurrekaker

20-30 kaker

PT1H

1,5 timer

Karakter (10 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

250 g smør, romtemperert
1 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 dl Dansukker Melis
1 egg
6 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Pasta-/karamellfarge
1 eggehvite

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Visp smør og de to sukkertypene luftig. Visp deretter inn egget.

Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle, og tilsett smørblandingen.

Rør sammen til en deig, og del i to deler.

Farg den ene deigen rosa med karamellfarge. Del begge deigene i ytterligere to deler. Kjevle ut den ene av de rosa deigene til et rektangel på et melet bakepapir, og kjevle ut den andre av de to deigene på et annet bakepapir.

Tykkelsen skal være ca. 1/2 cm.

Stryk eggehvite over den rosa deigen, og legg over det andre rektangelet. Ta bort det øverste bakepapiret og skjær kantene jevne, slik at deigene blir like store.

Rull rektangelet forsiktig sammen ved hjelp av det underste bakepapiret.

Gjør det samme med de to andre deigene.

La rullene stå i kjøleskap i 30 minutter.

Pensle med egghvide og dryss over rullen.

Ta ut rullene og skjær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Legg dem på bakepapir og stek dem i 8 minutter. Avkjøl.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.