Søtt bananbrød

Kast ikke de overmodne bananene, bak eller et bananbrød! Dette søte bananbrødet smaker nydelig med kokos, hakkede valnøtter og valmuefrø. Skjær i skiver, og server til ettermiddagskaffen.

Ca. 15 stk.

PT1H

1 time, 20 min.

Karakter (6 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

3 bananer
3 egg
1 3/4 dl rapsolje
3 dl Dansukker Demerarasukker
4 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3/4 ts salt
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 dl kokos
1 dl hakkede valnøtter
1 1/2 ss valmuefrø

Til formen
olje
kokos

Pynt
1 banan
kokos
valmuefrø
1/2 dl Dansukker Mørk Sirup

Instruktioner

Sett ovnen på 180 °C.

Bland banan, egg og olje, tilsett sukker.

Bland hvetemel, bakepulver, salt, kanel, vaniljesukker og kokos i en bolle, og vend det inn.

Hakk nøttene, og ha dem i røren. Tilsett til slutt valmuefrø og rør blandingen helt jevn.

Smør en brødform, ca. 1,5 liter med rapsolje og strø over kokos. Hell røren i formen.

Del bananen på langs og legg på toppen av kaken. Strø over litt kokos, valmuefrø og mørk sirup.

Stek nederst i ovnen i ca. 40–50 minutter. Hvis kaken får for mye farge, legg over folie.

Ta ut banankaken og la den avkjøles i formen i 10 min. Hvelv kaken over på en rist, la avkjøles helt.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.