Ingredienser
3 bananer
3 egg
1 3/4 dl rapsolje
3 dl Dansukker Demerarasukker
4 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3/4 ts salt
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 dl kokos
1 dl hakkede valnøtter
1 1/2 ss valmuefrø
Til formen
olje
kokos
Pynt
1 banan
kokos
valmuefrø
1/2 dl Dansukker Mørk Sirup
Instruktioner
Sett ovnen på 180 °C.
Bland banan, egg og olje, tilsett sukker.
Bland hvetemel, bakepulver, salt, kanel, vaniljesukker og kokos i en bolle, og vend det inn.
Hakk nøttene, og ha dem i røren. Tilsett til slutt valmuefrø og rør blandingen helt jevn.
Smør en brødform, ca. 1,5 liter med rapsolje og strø over kokos. Hell røren i formen.
Del bananen på langs og legg på toppen av kaken. Strø over litt kokos, valmuefrø og mørk sirup.
Stek nederst i ovnen i ca. 40–50 minutter. Hvis kaken får for mye farge, legg over folie.
Ta ut banankaken og la den avkjøles i formen i 10 min. Hvelv kaken over på en rist, la avkjøles helt.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.