Ingredienser
Vaniljekrem
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl melk
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss maizenamel
25 g smør, romtemperatur
Hvetedeig
50 g gjær
5 dl melk, romtemperatur
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 ts malt kardemomme
200 g smør, romtemperert
13-15 dl hvetemel
1/2 ts salt
Pensling
vispet egg + litt vann + litt salt
Pynt
smeltet smør
Dansukker Sukker eller,
smakstilsatt sukker
Instruktioner
Start med vaniljekremen. Skrap ut en vaniljestang og kok opp med melk .
Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig. Hell melken i eggeblandingen mens du visper.
Hell tilbake i kasserollen og kok opp under konstant visping. Når kremen har tyknet, tar du den av komfyren og tilsetter smøret litt av gangen mens du visper. Sil vaniljesausen gjennom en finmasket sil. Sett lokk på bollen og sett den i kjøleskapet.
Forbered hvetedeigen. Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melken. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett sirup, kardemomme, smør og nesten alt melet. Bearbeid deigen til den er blank og glatt. Tilsett salt og eventuelt spe på med mel. Bearbeid deigen til den slipper fra kantene på bollen. La deigen heve under et bakepapir i ca. 20-30 minutter.
Ta deigen over på et melet stekebrett og del den i biter på ca. 40 gram hver. Det blir ca. 40 biter. Rull til kuler og legg dem på stekebrett kledd med bakepapir.
Trykk en melet finger inn i midten av hver bolle og trykk bollen lett slik at den blir litt flatere. La dem heve under et klede i 2 timer.
Sett ovnen på 225 °C. Pensle bollene med sammenpisket egg og fyll en sprøytepose med vaniljesaus. Sprøyt vaniljesaus i midten av hver bolle og stek midt i ovnen i ca. 8-10 minutter. La dem avkjøles på en rist.
Smelt smør og pensle bollene, og dypp deretter kantene i sukker.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tid for rabarbra
Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen
Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Kaker til vårens feiringer
Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Gode grillsauser, marinader og rubs
Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.