Smørkrem
Topping
Forvarm ovnen til 180°C.
Riv marsipanen på et rivjern, og pisk den sammen med eggehviter og brun farin i en skål.
Fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir på, ca. 20 x 30 cm.
Stek i nedre del av ovnen i 10–12 minutter, avhengig av hvor seig bunnen skal være. Kortere tid gir seigere bunn. Avkjøl.
Lag smørkremen. Varm bjørnebærene i en gryte under omrøring, og sil deretter fra kjernene, slik at bare bjørnebærpureen er igjen i en skål. Avkjøl pureen.
Pisk eggeplommer og melis i en skål. Tilsett det myke smøret litt om gangen, og pisk i ca. 10 minutter. Tilsett bjørnebærpureen, og pisk til blandingen er jevn og luftig. La blandingen stå i kjøleskapet i 20 minutter.
Fordel smørkremen jevnt utover bunnen. Sett i fryseren, og smelt sjokoladen over vannbad.
Fordel sjokoladen over smørkremen, og sett det i kjøleskapet. Skjær kaken i mindre stykker før servering.
Oppskriften er utarbeidet av