Sommerkonservering

Sommerkonservering
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

3 squash
6 paprika i ulike farger
6 tynne gulrøtter
1 lite blomkålhode
10 små løk
1 hvitløk (kan sløyfes)
ca. 5 cm pepperrot
1 dl salt

Lake
1 1/2 liter eddik lys 7%
7 dl Dansukker Sukker
3 ss sennepsfrø

En knasende og frisk blanding som smaker fortreffelig til grillmat.

Skyll grønnsakene, og skjær dem i passelig store biter. Skrell løken og hvitløken. Legg alle grønnsakene i en bolle, og strø på saltet. La stå kaldt i ett døgn. Skyll av saltet. Kok opp vann, og la grønnsakene koke i et par minutter. Paprika og squash trenger bare dyppes i det kokende vannet. Ha grønnsakene på varme, rene glass. Bland ingrediensene til laken i en kasserolle, og kok opp. Skum av. Hell den varme laken over grønnsakene. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.
Holder seg flere måneder i kjøleskap.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker