Bunn
Plommekompott
Sitronostekake
Knus Digestive-kjeksene, smelt smøret og bland sammen. Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter, og la avkjøles. Bland ingrediensene, og trykk dem sammen til en bunn i en kake-/springform med diameter på 18 cm. La stå i fryseren i 30 minutter.
Lag plommekompotten. Kok alle ingrediensene i en kasserolle i ca. 4 minutter. Bland til en jevn konsistens, og la avkjøles.
Hell nesten all kompotten i en silikon-/springform med diameter på 14 cm. Hell resten av kompotten i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 1 time.
Gjør klar ostekaken. Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett sitronsaft, sitronskall og kremost, og visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.
Ta bunnen og kompotten ut av fryseren. Legg bunnen midt i en kake-/springform med diameter på 20 cm. Ha gjerne plastfolie rundt, slik at kaken blir høy nok. Legg kompotten oppå bunnen.
Hell over nesten hele sitronkaken, og stryk overflaten glatt. Hell resten av ostekaken i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 4 timer.
Ta bort formen og plastfolien, og dekorer sitronostekaken med kompott, ostekake og friske bær. Server etter 15–20 minutter i romtemperatur.
Oppskriften er utarbeidet av