Sommerlig ostekake med sitron og plommer

Sommerlig ostekake med smak av sitron og plommekompott. En kjempegod ostekake med skjult plommekompott og smakfull bunn av digestivekjeks. Spis og nyt!

10 stk.

ca. 1,5 time + 4 timer i fryser

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bunn
8 stk. Digestive-kjeks
40 g smør
½ dl hel bokhvete

Plommekompott
200 g plommer
½ dl hvitvin
1 dl Dansukker Syltesukker
2 ss Dansukker Glykosesirup

Sitronostekake
3 eggeplommer
2 dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Glykosesirup
1 ss sitronsaft
Skallet av ½ sitron
300 g kremost
3 dl kremfløte

Instruktioner

Knus Digestive-kjeksene, smelt smøret og bland sammen. Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter, og la avkjøles. Bland ingrediensene, og trykk dem sammen til en bunn i en kake-/springform med diameter på 18 cm. La stå i fryseren i 30 minutter.

Lag plommekompotten. Kok alle ingrediensene i en kasserolle i ca. 4 minutter. Bland til en jevn konsistens, og la avkjøles.

Hell nesten all kompotten i en silikon-/springform med diameter på 14 cm. Hell resten av kompotten i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 1 time.

Gjør klar ostekaken. Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett sitronsaft, sitronskall og kremost, og visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.

Ta bunnen og kompotten ut av fryseren. Legg bunnen midt i en kake-/springform med diameter på 20 cm. Ha gjerne plastfolie rundt, slik at kaken blir høy nok. Legg kompotten oppå bunnen.

Hell over nesten hele sitronkaken, og stryk overflaten glatt. Hell resten av ostekaken i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 4 timer.

Ta bort formen og plastfolien, og dekorer sitronostekaken med kompott, ostekake og friske bær. Server etter 15–20 minutter i romtemperatur.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.