Ingredienser
Bunn
8 stk. Digestive-kjeks
40 g smør
½ dl hel bokhvete
Plommekompott
200 g plommer
½ dl hvitvin
1 dl Dansukker Syltesukker
2 ss Dansukker Glykosesirup
Sitronostekake
3 eggeplommer
2 dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Glykosesirup
1 ss sitronsaft
Skallet av ½ sitron
300 g kremost
3 dl kremfløte
Instruktioner
Knus Digestive-kjeksene, smelt smøret og bland sammen. Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter, og la avkjøles. Bland ingrediensene, og trykk dem sammen til en bunn i en kake-/springform med diameter på 18 cm. La stå i fryseren i 30 minutter.
Lag plommekompotten. Kok alle ingrediensene i en kasserolle i ca. 4 minutter. Bland til en jevn konsistens, og la avkjøles.
Hell nesten all kompotten i en silikon-/springform med diameter på 14 cm. Hell resten av kompotten i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 1 time.
Gjør klar ostekaken. Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett sitronsaft, sitronskall og kremost, og visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.
Ta bunnen og kompotten ut av fryseren. Legg bunnen midt i en kake-/springform med diameter på 20 cm. Ha gjerne plastfolie rundt, slik at kaken blir høy nok. Legg kompotten oppå bunnen.
Hell over nesten hele sitronkaken, og stryk overflaten glatt. Hell resten av ostekaken i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 4 timer.
Ta bort formen og plastfolien, og dekorer sitronostekaken med kompott, ostekake og friske bær. Server etter 15–20 minutter i romtemperatur.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tid for rabarbra
Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen
Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Kaker til vårens feiringer
Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Gode grillsauser, marinader og rubs
Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.