Sommerlig ostekake med sitron og plommer

Sommerlig ostekake med smak av sitron og plommekompott. En kjempegod ostekake med skjult plommekompott og smakfull bunn av digestivekjeks. Spis og nyt!

10 stk.

ca. 1,5 time + 4 timer i fryser

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bunn
8 stk. Digestive-kjeks
40 g smør
½ dl hel bokhvete

Plommekompott
200 g plommer
½ dl hvitvin
1 dl Dansukker Syltesukker
2 ss Dansukker Glykosesirup

Sitronostekake
3 eggeplommer
2 dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Glykosesirup
1 ss sitronsaft
Skallet av ½ sitron
300 g kremost
3 dl kremfløte

Instruktioner

Knus Digestive-kjeksene, smelt smøret og bland sammen. Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter, og la avkjøles. Bland ingrediensene, og trykk dem sammen til en bunn i en kake-/springform med diameter på 18 cm. La stå i fryseren i 30 minutter.

Lag plommekompotten. Kok alle ingrediensene i en kasserolle i ca. 4 minutter. Bland til en jevn konsistens, og la avkjøles.

Hell nesten all kompotten i en silikon-/springform med diameter på 14 cm. Hell resten av kompotten i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 1 time.

Gjør klar ostekaken. Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett sitronsaft, sitronskall og kremost, og visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.

Ta bunnen og kompotten ut av fryseren. Legg bunnen midt i en kake-/springform med diameter på 20 cm. Ha gjerne plastfolie rundt, slik at kaken blir høy nok. Legg kompotten oppå bunnen.

Hell over nesten hele sitronkaken, og stryk overflaten glatt. Hell resten av ostekaken i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 4 timer.

Ta bort formen og plastfolien, og dekorer sitronostekaken med kompott, ostekake og friske bær. Server etter 15–20 minutter i romtemperatur.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?