Ingredienser
Bunn
8 stk. Digestive-kjeks
40 g smør
½ dl hel bokhvete
Plommekompott
200 g plommer
½ dl hvitvin
1 dl Dansukker Syltesukker
2 ss Dansukker Glykosesirup
Sitronostekake
3 eggeplommer
2 dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Glykosesirup
1 ss sitronsaft
Skallet av ½ sitron
300 g kremost
3 dl kremfløte
Instruktioner
Knus Digestive-kjeksene, smelt smøret og bland sammen. Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter, og la avkjøles. Bland ingrediensene, og trykk dem sammen til en bunn i en kake-/springform med diameter på 18 cm. La stå i fryseren i 30 minutter.
Lag plommekompotten. Kok alle ingrediensene i en kasserolle i ca. 4 minutter. Bland til en jevn konsistens, og la avkjøles.
Hell nesten all kompotten i en silikon-/springform med diameter på 14 cm. Hell resten av kompotten i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 1 time.
Gjør klar ostekaken. Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett sitronsaft, sitronskall og kremost, og visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.
Ta bunnen og kompotten ut av fryseren. Legg bunnen midt i en kake-/springform med diameter på 20 cm. Ha gjerne plastfolie rundt, slik at kaken blir høy nok. Legg kompotten oppå bunnen.
Hell over nesten hele sitronkaken, og stryk overflaten glatt. Hell resten av ostekaken i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 4 timer.
Ta bort formen og plastfolien, og dekorer sitronostekaken med kompott, ostekake og friske bær. Server etter 15–20 minutter i romtemperatur.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Svarthyllen er fantastisk!
Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Herlige jordbærtider
Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?