Ingredienser
Røre
1 1/2 dl vann
75 g smør eller margarin
1 1/2 dl hvetemel
2 egg
25 g mandelflak
Fyll
2 eggeplommer
2 dl fløte, valgfritt fettinnhold
3/4 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts gelatinpulver
3 ss kaldt vann
Bærkrem
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 liter rensede bær, f.eks. bringebær og/eller blåbær
Pynt
Dansukker Melis
Instruktioner
Kok opp vann og smør/margarin i en kasserolle. Tilsett melet, og visp kraftig til røren slipper kantene i kasserollen. Avkjøl. Tilsett eggene, ett om gangen. Tegn en sirkel, ca. 20 cm i diameter, på et bakepapir. Sprøyt eller legg røren på med skje som en krans rundt sirkelen. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 35 minutter. Unngå å åpne ovnsdøren de første 20 minuttene. Avkjøl på rist. Bland eggeplommer, fløte, melis og vaniljesukker i en kasserolle, og la det koke under omrøring i 1 minutt. Tilsett gelatinpulver med vann, blandingen må ha stått noen minutter før den tilsettes. Avkjøl. Visp kremfløten og vaniljesukkeret stivt. Bland bærene i kremen. Skjær et lokk av kransen. Fyll vaniljekremen i bunnen av kransen, legg deretter bærkremen på. Sett på lokket, og sikt over litt melis. Server umiddelbart.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.