Sommersviss

Herlig sommersviss med gelato, bringebærmarengs, bringebærkaramellsaus, fløte og bær. Denne marengssvissen smaker av sommer og slår an både hos store og små.

ca. 8 porsjoner

PT1H

ca. 2 timer

Karakter (29 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Gelato
2 eggeplommer
3/4 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 1/2 dl melk
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
2 dl kremfløte
250 g jordbær
1 ts Dansukker Sukker

Bringebærmarengser
75 g bringebærsaft (ca. 3/4 dl)
1 2/3 dl Dansukker Sukker
4 eggehviter (ca. 100 g)
1 2/3 dl Dansukker Melis

Bringebærkaramellsaus
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl kremfløte
75 g bringebær

Tilbehør
kremfløte
Friske bær

Instruktioner

Begynn med gelatoen. Visp eggeplomme, sukker og vaniljesukker luftig.

Kok opp melk og glykosesirup i en kasserolle. Hell litt av den varme melkeblandingen i eggedosisen og rør om. Hell i resten og rør sammen det hele.

Slå røren tilbake i kasserollen og la småkoke i 6–8 minutter eller til 85 °C. Røren skal ikke koke. Rør om av og til.

Fyll oppvaskkummen med isvann. Sil iskremblandingen og hell den over i en ren skål som du setter i isvannet for å la avkjøles raskt. Sett deretter skålen i kjøleskapet i 1 time, slik at iskremen får satt seg.

Visp fløten stiv og vend den inn i iskremblandingen. Jordbær og sukker kjøres til puré i en mikser og vendes inn.

Hell blandingen i iskremmaskinen og la den kjøre til konsistensen er tykk og kremet. Sett i fryseren.

Uten iskremmaskin. Hell røren i en beholder som du setter i fryseren. Ta ut iskremen etter 40 minutter og visp den med en elektrisk visp. Gjenta 2–3 ganger. Sett den tilbake i fryseren i 4–5 timer til.

Gjør klar marengsen. Sett ovnen på 100 °C, over- og undervarme.

Miks bringebærene og sil gjennom en finmasket sil. Mål opp 75 g bringebærsaft og kok den i ca. 3 minutter sammen med 1/2 dl sukker i en kasserolle. Sett bringebærpureen i kjøleskapet for å la den avkjøles.

Visp eggehviten til et fast skum og tilsett resten av sukkeret. Visp til en fast marengs. Vend i melisen. Sprinkle over bringebærpureen og lag marmoreffekt ved hjelp av en slikkepott.

Hell røren i en sprøytepose og sprøyt ut marengser på en plate med bakepapir. Stekes i ca. 50 minutter. Slå av ovnen, men la marengsene bli stående i ovnen og tørke.

Lag i mellomtiden bringebærkaramellsausen. Bland demerarasukker og sirup i en kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til den begynner å tykne litt.

Hell i fløten litt om gangen og kok i ca. 4 minutter til. Tilsett bringebærene og miks. Slå karamellsausen over på et varmt og rent glass som du deretter setter i kjøleskapet.

Monter marengssvissen. Pisk fløten og finn frem et stort, dypt fat. Legg en skje gelato på fatet og ha over krem, karamellsaus, bær og marengs.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbrakake med italiensk marengs

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffe og kake

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Sommerkake

Kaker til vårens feiringer

Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Grillmarinade

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.