Sommersviss - Oppskrifter

Sommersviss

ca. 8 porsjoner ca. 2 timer
Herlig sommersviss med gelato, bringebærmarengs, bringebærkaramellsaus, fløte og bær. Denne marengssvissen smaker av sommer og slår an både hos store og små.
Sommersviss
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Gelato

    • 2 eggeplommer
    • 3/4 dl Dansukker Sukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2 1/2 dl melk
    • 1/2 dl Dansukker Glykosesirup
    • 2 dl kremfløte
    • 250 g jordbær
    • 1 ts Dansukker Sukker

    Bringebærmarengser

    • 75 g bringebærsaft (ca. 3/4 dl)
    • 1 2/3 dl Dansukker Sukker
    • 4 eggehviter (ca. 100 g)
    • 1 2/3 dl Dansukker Melis

    Bringebærkaramellsaus

    • 1 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1 dl kremfløte
    • 75 g bringebær

    Tilbehør

    • kremfløte
    • Friske bær

    Begynn med gelatoen. Visp eggeplomme, sukker og vaniljesukker luftig.

    Kok opp melk og glykosesirup i en kasserolle. Hell litt av den varme melkeblandingen i eggedosisen og rør om. Hell i resten og rør sammen det hele.

    Slå røren tilbake i kasserollen og la småkoke i 6–8 minutter eller til 85 °C. Røren skal ikke koke. Rør om av og til.

    Fyll oppvaskkummen med isvann. Sil iskremblandingen og hell den over i en ren skål som du setter i isvannet for å la avkjøles raskt. Sett deretter skålen i kjøleskapet i 1 time, slik at iskremen får satt seg.

    Visp fløten stiv og vend den inn i iskremblandingen. Jordbær og sukker kjøres til puré i en mikser og vendes inn.

    Hell blandingen i iskremmaskinen og la den kjøre til konsistensen er tykk og kremet. Sett i fryseren.

    Uten iskremmaskin. Hell røren i en beholder som du setter i fryseren. Ta ut iskremen etter 40 minutter og visp den med en elektrisk visp. Gjenta 2–3 ganger. Sett den tilbake i fryseren i 4–5 timer til.

    Gjør klar marengsen. Sett ovnen på 100 °C, over- og undervarme.

    Miks bringebærene og sil gjennom en finmasket sil. Mål opp 75 g bringebærsaft og kok den i ca. 3 minutter sammen med 1/2 dl sukker i en kasserolle. Sett bringebærpureen i kjøleskapet for å la den avkjøles.

    Visp eggehviten til et fast skum og tilsett resten av sukkeret. Visp til en fast marengs. Vend i melisen. Sprinkle over bringebærpureen og lag marmoreffekt ved hjelp av en slikkepott.

    Hell røren i en sprøytepose og sprøyt ut marengser på en plate med bakepapir. Stekes i ca. 50 minutter. Slå av ovnen, men la marengsene bli stående i ovnen og tørke.

    Lag i mellomtiden bringebærkaramellsausen. Bland demerarasukker og sirup i en kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til den begynner å tykne litt.

    Hell i fløten litt om gangen og kok i ca. 4 minutter til. Tilsett bringebærene og miks. Slå karamellsausen over på et varmt og rent glass som du deretter setter i kjøleskapet.

    Monter marengssvissen. Pisk fløten og finn frem et stort, dypt fat. Legg en skje gelato på fatet og ha over krem, karamellsaus, bær og marengs.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;