Sommersviss

Herlig sommersviss med gelato, bringebærmarengs, bringebærkaramellsaus, fløte og bær. Denne marengssvissen smaker av sommer og slår an både hos store og små.

ca. 8 porsjoner

ca. 2 timer

Karakter (17 stk)

Ingredienser

Gelato
2 eggeplommer
3/4 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 1/2 dl melk
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
2 dl kremfløte
250 g jordbær
1 ts Dansukker Sukker

Bringebærmarengser
75 g bringebærsaft (ca. 3/4 dl)
1 2/3 dl Dansukker Sukker
4 eggehviter (ca. 100 g)
1 2/3 dl Dansukker Melis

Bringebærkaramellsaus
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl kremfløte
75 g bringebær

Tilbehør
kremfløte
Friske bær

Instruktioner

Begynn med gelatoen. Visp eggeplomme, sukker og vaniljesukker luftig.

Kok opp melk og glykosesirup i en kasserolle. Hell litt av den varme melkeblandingen i eggedosisen og rør om. Hell i resten og rør sammen det hele.

Slå røren tilbake i kasserollen og la småkoke i 6–8 minutter eller til 85 °C. Røren skal ikke koke. Rør om av og til.

Fyll oppvaskkummen med isvann. Sil iskremblandingen og hell den over i en ren skål som du setter i isvannet for å la avkjøles raskt. Sett deretter skålen i kjøleskapet i 1 time, slik at iskremen får satt seg.

Visp fløten stiv og vend den inn i iskremblandingen. Jordbær og sukker kjøres til puré i en mikser og vendes inn.

Hell blandingen i iskremmaskinen og la den kjøre til konsistensen er tykk og kremet. Sett i fryseren.

Uten iskremmaskin. Hell røren i en beholder som du setter i fryseren. Ta ut iskremen etter 40 minutter og visp den med en elektrisk visp. Gjenta 2–3 ganger. Sett den tilbake i fryseren i 4–5 timer til.

Gjør klar marengsen. Sett ovnen på 100 °C, over- og undervarme.

Miks bringebærene og sil gjennom en finmasket sil. Mål opp 75 g bringebærsaft og kok den i ca. 3 minutter sammen med 1/2 dl sukker i en kasserolle. Sett bringebærpureen i kjøleskapet for å la den avkjøles.

Visp eggehviten til et fast skum og tilsett resten av sukkeret. Visp til en fast marengs. Vend i melisen. Sprinkle over bringebærpureen og lag marmoreffekt ved hjelp av en slikkepott.

Hell røren i en sprøytepose og sprøyt ut marengser på en plate med bakepapir. Stekes i ca. 50 minutter. Slå av ovnen, men la marengsene bli stående i ovnen og tørke.

Lag i mellomtiden bringebærkaramellsausen. Bland demerarasukker og sirup i en kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til den begynner å tykne litt.

Hell i fløten litt om gangen og kok i ca. 4 minutter til. Tilsett bringebærene og miks. Slå karamellsausen over på et varmt og rent glass som du deretter setter i kjøleskapet.

Monter marengssvissen. Pisk fløten og finn frem et stort, dypt fat. Legg en skje gelato på fatet og ha over krem, karamellsaus, bær og marengs.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.