Sommersviss

Herlig sommersviss med gelato, bringebærmarengs, bringebærkaramellsaus, fløte og bær. Denne marengssvissen smaker av sommer og slår an både hos store og små.

ca. 8 porsjoner

ca. 2 timer

Karakter (2 stk)

Ingredienser

Gelato
2 eggeplommer
3/4 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 1/2 dl melk
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
2 dl kremfløte
250 g jordbær
1 ts Dansukker Sukker

Bringebærmarengser
75 g bringebærsaft (ca. 3/4 dl)
1 2/3 dl Dansukker Sukker
4 eggehviter (ca. 100 g)
1 2/3 dl Dansukker Melis

Bringebærkaramellsaus
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl kremfløte
75 g bringebær

Tilbehør
kremfløte
Friske bær

Instruktioner

Begynn med gelatoen. Visp eggeplomme, sukker og vaniljesukker luftig.

Kok opp melk og glykosesirup i en kasserolle. Hell litt av den varme melkeblandingen i eggedosisen og rør om. Hell i resten og rør sammen det hele.

Slå røren tilbake i kasserollen og la småkoke i 6–8 minutter eller til 85 °C. Røren skal ikke koke. Rør om av og til.

Fyll oppvaskkummen med isvann. Sil iskremblandingen og hell den over i en ren skål som du setter i isvannet for å la avkjøles raskt. Sett deretter skålen i kjøleskapet i 1 time, slik at iskremen får satt seg.

Visp fløten stiv og vend den inn i iskremblandingen. Jordbær og sukker kjøres til puré i en mikser og vendes inn.

Hell blandingen i iskremmaskinen og la den kjøre til konsistensen er tykk og kremet. Sett i fryseren.

Uten iskremmaskin. Hell røren i en beholder som du setter i fryseren. Ta ut iskremen etter 40 minutter og visp den med en elektrisk visp. Gjenta 2–3 ganger. Sett den tilbake i fryseren i 4–5 timer til.

Gjør klar marengsen. Sett ovnen på 100 °C, over- og undervarme.

Miks bringebærene og sil gjennom en finmasket sil. Mål opp 75 g bringebærsaft og kok den i ca. 3 minutter sammen med 1/2 dl sukker i en kasserolle. Sett bringebærpureen i kjøleskapet for å la den avkjøles.

Visp eggehviten til et fast skum og tilsett resten av sukkeret. Visp til en fast marengs. Vend i melisen. Sprinkle over bringebærpureen og lag marmoreffekt ved hjelp av en slikkepott.

Hell røren i en sprøytepose og sprøyt ut marengser på en plate med bakepapir. Stekes i ca. 50 minutter. Slå av ovnen, men la marengsene bli stående i ovnen og tørke.

Lag i mellomtiden bringebærkaramellsausen. Bland demerarasukker og sirup i en kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til den begynner å tykne litt.

Hell i fløten litt om gangen og kok i ca. 4 minutter til. Tilsett bringebærene og miks. Slå karamellsausen over på et varmt og rent glass som du deretter setter i kjøleskapet.

Monter marengssvissen. Pisk fløten og finn frem et stort, dypt fat. Legg en skje gelato på fatet og ha over krem, karamellsaus, bær og marengs.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder.

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Sylting og safting

Det er både enkelt og godt å lage sitt eget syltetøy og sin egen saft. Sukkeret fremhever smaken på bærene og frukten du bruker, og sørger for at mesterverket ditt holder seg lenger.

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker!

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.