Ingredienser
100 g romtemperert smør eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Sukker
4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 egg
1 dl crème fraiche 35 %
Fyll
60 g romtemperert smør
3 dl Dansukker Melis
150 g Philadelphiaost eller kremost naturell
75 g bær, for eksempel bringebær eller blåbær
Instruktioner
Rør smør og sukker mykt og lett. Tilsett de tørre ingrediensene. Rør i egg og crème fraiche og rør til deigen er glatt og jevn.
Ha deigen i en sprøytepose og sprøyt den ut i kaker på størrelse med en 20 kronemynt, på en stekeplate med bakepapir. Har du ikke sprøytepose, kan du bruke to teskjeer og legg deigen på med dem. Stek dem midt i ovnen på 175 grader i ca. 8 minutter. Pass på at kakene ikke svir seg i kantene. Avkjøl på rist.
Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel dette på halvparten av kakene. Legg resten av kakene oppå fyllet. Kakene bør spises nylagde.
Vaniljesukkeret i kakene kan erstattes av 1 ts malt kanel eller 1 ts kardemomme eller 2 ss kakao eller 75 g revet mandelmasse eller 1-2 ts revet sitron- eller limeskall eller 50 g finhakket sjokolade.
Bærfyllet kan erstattes av sjokoladefyll. Bytt ut bærene med ¾ dl sjokoladepålegg med nøtter, for eksempel nugatti, 2 ss likør for eksempel Xante pærecognac og 3 ss kakao.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.