Sommerwhoopies

ca. 50 stk.
Sommerwhoopies
Stemmer: (11stemmer)

Ingredienser

  • 100 g romtemperert smør eller margarin
  • 1 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 1 dl crème fraiche 35 %

Fyll

  • 60 g romtemperert smør
  • 3 dl Dansukker Melis
  • 150 g Philadelphiaost eller kremost naturell
  • 75 g bær, for eksempel bringebær eller blåbær

Rør smør og sukker mykt og lett. Tilsett de tørre ingrediensene. Rør i egg og crème fraiche og rør til deigen er glatt og jevn.
Ha deigen i en sprøytepose og sprøyt den ut i kaker på størrelse med en 20 kronemynt, på en stekeplate med bakepapir. Har du ikke sprøytepose, kan du bruke to teskjeer og legg deigen på med dem. Stek dem midt i ovnen på 175 grader i ca. 8 minutter. Pass på at kakene ikke svir seg i kantene. Avkjøl på rist.

Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel dette på halvparten av kakene. Legg resten av kakene oppå fyllet. Kakene bør spises nylagde.

Vaniljesukkeret i kakene kan erstattes av 1 ts malt kanel eller 1 ts kardemomme eller 2 ss kakao eller 75 g revet mandelmasse eller 1-2 ts revet sitron- eller limeskall eller 50 g finhakket sjokolade.

Bærfyllet kan erstattes av sjokoladefyll. Bytt ut bærene med ¾ dl sjokoladepålegg med nøtter, for eksempel nugatti, 2 ss likør for eksempel Xante pærecognac og 3 ss kakao.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker