Sorbet av blodgrapefrukt

Denne sorbeten av blodgrapefrukt er fantastisk både på smak og utseende, med en delikat lyserosa farge. En frisk og lekker sorbet som gjør seg utmerket som dessert.

6 glass

40 minutter + 5 timer i fryser

Karakter (0 st)

Ingredienser

2 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
1 1/2 dl vann
revet skall av 1 grapefrukt
3 dl ferskpresset saft fra ca. 3 grapefrukter
1 eggehvite

Instruktioner

Kok opp sukker, glykosesirup, vann og revet skall fra én grapefrukt i en kasserolle. La småkoke i ca. 5 minutter. Sil bort skallet og avkjøl sukkerlaken.

Press ut saften i grapefruktene og hell den i sukkerlaken. Visp eggehviten til et fast skum som du vender inn i sukkerlaken.

Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør om av og til. Fordel sorbeten i 6 glass og server.

Tips! Hvis du synes det blir for beiskt, kan du bytte ut 1 dl grapefruktsaft med 1 dl appelsinsaft.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.