Sorbet av blodgrapefrukt

Sorbet av blodgrapefrukt

6 glass 40 minutter + 5 timer i fryser
Denne sorbeten av blodgrapefrukt er fantastisk både på smak og utseende, med en delikat lyserosa farge. En frisk og lekker sorbet som gjør seg utmerket som dessert.
Sorbet av blodgrapefrukt
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 2 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
  • 1/2 dl Dansukker Glykosesirup
  • 1 1/2 dl vann
  • revet skall av 1 grapefrukt
  • 3 dl ferskpresset saft fra ca. 3 grapefrukter
  • 1 eggehvite

Kok opp sukker, glykosesirup, vann og revet skall fra én grapefrukt i en kasserolle. La småkoke i ca. 5 minutter. Sil bort skallet og avkjøl sukkerlaken.

Press ut saften i grapefruktene og hell den i sukkerlaken. Visp eggehviten til et fast skum som du vender inn i sukkerlaken.

Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør om av og til. Fordel sorbeten i 6 glass og server.

Tips! Hvis du synes det blir for beiskt, kan du bytte ut 1 dl grapefruktsaft med 1 dl appelsinsaft.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;