Ingredienser
50 g gjær
6 dl lunkent vann
2 ss Dansukker Lys Sirup
2 ts salt
3 ss olje
1 ts malt karve, kan sløyfes
2 dl speltflak eller havrekli
1/2 dl linfrø
2 dl hvetemel
12 dl siktet speltmel
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett vannet, og rør til gjæren er oppløst. Bland i sirup, salt, olje, karve, speltflak og linfrø. Arbeid inn melet. Hell deigen, den er ganske løs, på et melet bakebord, og klapp den ut til en ca. 2 cm tykk leiv. Strø mel over deigen, og legg den på et bakeklede. La deigen heve i 1 time. Sett ovnen på 250 °C. Skjær deigen i trekanter som legges på en stekeplate med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.