Ingredienser
50 g gjær
6 dl lunkent vann
2 ss Dansukker Lys Sirup
2 ts salt
3 ss olje
1 ts malt karve, kan sløyfes
2 dl speltflak eller havrekli
1/2 dl linfrø
2 dl hvetemel
12 dl siktet speltmel
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett vannet, og rør til gjæren er oppløst. Bland i sirup, salt, olje, karve, speltflak og linfrø. Arbeid inn melet. Hell deigen, den er ganske løs, på et melet bakebord, og klapp den ut til en ca. 2 cm tykk leiv. Strø mel over deigen, og legg den på et bakeklede. La deigen heve i 1 time. Sett ovnen på 250 °C. Skjær deigen i trekanter som legges på en stekeplate med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.