Ingredienser
50 g gjær
6 dl lunkent vann
2 ss Dansukker Lys Sirup
2 ts salt
3 ss olje
1 ts malt karve, kan sløyfes
2 dl speltflak eller havrekli
1/2 dl linfrø
2 dl hvetemel
12 dl siktet speltmel
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett vannet, og rør til gjæren er oppløst. Bland i sirup, salt, olje, karve, speltflak og linfrø. Arbeid inn melet. Hell deigen, den er ganske løs, på et melet bakebord, og klapp den ut til en ca. 2 cm tykk leiv. Strø mel over deigen, og legg den på et bakeklede. La deigen heve i 1 time. Sett ovnen på 250 °C. Skjær deigen i trekanter som legges på en stekeplate med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tid for rabarbra
Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen
Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Kaker til vårens feiringer
Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Gode grillsauser, marinader og rubs
Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.