Spiralkaker på pinne

Spiralkaker på pinne
Stemmer: (10stemmer)

Ingredienser

  • 4 1/2 dl hvetemel
  • 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker eller 1 dl Dansukker Melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g smør eller margarin
  • 1 egg
  • Rød konditorfarge
  • Strø
  • Pinner/spyd

Sett ovnen på 175 °C.

Arbeid sammen ingrediensene til deigen.

Del deigen, og farg den ene halvdelen med rød konditorfarge. La den andre halvdelen være ufarget.

Pakk de to deigene inn i plastfolie, og la dem hvile i kjøleskapet i 15 minutter.

Kjevle ut begge deigene, gjerne på bakepapir, og legg den røde oppå den hvite.

Rull forsiktig sammen fra langsiden, og rull deretter i strøet.

La hvile i kjøleskapet i 15 minutter. Skjær rullen i skiver, ca. 1/2 cm. Sett i en pinne i hver bit hvis du ønsker.

Stekes midt i ovnen i ca. 8 minutter. Avkjøl kakene på rist. Oppbevar småkakene tørt.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker