Spøkelsesmarengser

Spøkelsesmarengser er nifst søte bakverk. De er morsomme å lage både for store og små. Hva med å bake en sjokoladekake til Halloween og pynte den med en bande spøkelsesmarengser?

20-25 stykker

1,5 timer

Karakter (6 stk)

Ingredienser

3 eggehviter

2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1/2 ts sitron
50 gram mørk sjokolade

Smakstilsetning
1 ts lakrispulver
1 ts vaniljesukker

Instruktioner

Sett ovnen på 125 °C.

Bland eggehviter, en tredjedel av sukkeret og sitron i en bolle.

Visp blandingen på middels hastighet til den begynner å bli hvit.

Bland inn resten av sukkeret og visp videre på høyere hastighet til marengsen blir fast og smidig.


Tilsett en valgfri smakstilsetning.

Ha marengsen i en sprøytepose, og sprøyt ut små spøkelser på bakepapir.

Stek spøkelsene i nedre delen av ovnen i ca. 50–60 minutter. Slå av ovnen, men ikke ta ut spøkelsene.

Smelt sjokoladen og bruk den til å lage øyne på spøkelsene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.