Sprø blåbærkakestykker

1 brett på 20 x 30 cm, ca.16 kaker

Karakter (0 stk)

Ingredienser

6 1/2 dl mel
1/2 ts kanel
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 ts vaniljesukker
2 ss melk
125 g smør i biter
6 1/2 dl blåbær eller andre bær
1 ss saft av sitron
1 1/2 ss potetmel

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Bland mel, 1 dl sukker, kanel, vaniljesukker og melk i en bolle.
Ha i smørbitene, og kna til en smuldrete, porøs masse.

Legg halvparten av smuldredeigen i en ovnfast form med bakepapir, og klem slik at deigen henger sammen.

Bland bærene med sitronjuicen og resten av sukkeret, og fordel over bunnen. Tilsett potetmel hvis du bruker frosne bær.

Hell resten av smuldredeigen over bærene, og trykk ut deigen forsiktig.

Stekes i ovnen i rundt 30–35 minutter eller til skorpen begynner å få farge.

La kaken avkjøle seg, og skjær den deretter i firkanter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?