Sprø blåbærkakestykker

1 brett på 20 x 30 cm, ca.16 kaker
Sprø blåbærkakestykker
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

6 1/2 dl mel
1/2 ts kanel
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 ts vaniljesukker
2 ss melk
125 g smør i biter
6 1/2 dl blåbær eller andre bær
1 ss saft av sitron
1 1/2 ss potetmel

Sett ovnen på 175 °C.

Bland mel, 1 dl sukker, kanel, vaniljesukker og melk i en bolle.
Ha i smørbitene, og kna til en smuldrete, porøs masse.

Legg halvparten av smuldredeigen i en ovnfast form med bakepapir, og klem slik at deigen henger sammen.

Bland bærene med sitronjuicen og resten av sukkeret, og fordel over bunnen. Tilsett potetmel hvis du bruker frosne bær.

Hell resten av smuldredeigen over bærene, og trykk ut deigen forsiktig.

Stekes i ovnen i rundt 30–35 minutter eller til skorpen begynner å få farge.

La kaken avkjøle seg, og skjær den deretter i firkanter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker