Ingredienser
Deig
200 g smør eller margarin
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
4 1/4 dl hvetemel
1 eggeplomme
Fyll
100 g tørkede aprikoser
1 1/2 dl vann
1 dl Dansukker Syltesukker
Pynt
1/2 dl Dansukker Melis
Et par dråper vann
Instruktioner
Start med å finhakke aprikosene. Bland aprikosbiter og vann i en kasserolle, og kok i 5 minutter. Tilsett syltesukkeret, og kok videre i 2 minutter. Avkjøl. Arbeid sammen ingrediensene til deigen. Legg deigen i en plastpose, og la den hvile i kjøleskapet i 1 time. Rull 32 kuler av en tredjedel av deigen som legges på brett med bakepapir. Flat ut deigkulene, og ha en klatt av fyllet i midten. Resten av deigen sprøytes rundt kanten av kakene. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 7 minutter. Rør ut melisen med litt vann, og smør glasuren på kakene.
Fyll som blir til overs, smaker godt til nybakte scones eller på ristet brød.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.