Sprøytede påskekaker

Ca. 32 stk.
Sprøytede påskekaker
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 200 g smør eller margarin
  • 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 1/4 dl hvetemel
  • 1 eggeplomme

Fyll

  • 100 g tørkede aprikoser
  • 1 1/2 dl vann
  • 1 dl Dansukker Syltesukker

Pynt

  • 1/2 dl Dansukker Melis
  • Et par dråper vann

Start med å finhakke aprikosene. Bland aprikosbiter og vann i en kasserolle, og kok i 5 minutter. Tilsett syltesukkeret, og kok videre i 2 minutter. Avkjøl. Arbeid sammen ingrediensene til deigen. Legg deigen i en plastpose, og la den hvile i kjøleskapet i 1 time. Rull 32 kuler av en tredjedel av deigen som legges på brett med bakepapir. Flat ut deigkulene, og ha en klatt av fyllet i midten. Resten av deigen sprøytes rundt kanten av kakene. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 7 minutter. Rør ut melisen med litt vann, og smør glasuren på kakene.

Fyll som blir til overs, smaker godt til nybakte scones eller på ristet brød.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker