Stekte nudler med reker og grønnsaker

4 personer

Karakter (92 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

200 g rensede reker
250 g nudler
Rikelig vann til koking tilsatt 2 ss olje og 1 ts salt per liter

Krydder
2 ts finhakket hvitløk
1 ss frisk finhakket ingefær
2 ts karripulver
2–3 ss soyasaus
2–3 ts Dansukker Demerarasukker

Grønnsaker
1 finhakket purreløk
1 stor revet gulrot
2 dl sukkererter skåret over på midten
2 dl bønnespirer
4 ss vegetabilsk olje til steking

Instruktioner

Kok nudlene i lettsaltet vann tilsatt olje og sett dem til siden.

Varm opp oljen i wok eller sautepanne. Stek hvitløk, ingefær og karripulver i 1 minutt, og tilsett løk under omrøring og ved sterk varme. Tilsett deretter de kokte nudlene og den revne gulroten sammen med soyasaus og sukker. La retten steke i 2–3 minutter under omrøring – ha eventuelt i litt vann så ikke nudlene brenner seg fast. Rør inn reker og sukkererter, og stek videre i enda 2 minutter. Smak til med soyasaus og sukker. Bønnespirene vendes i like før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Jordbærkake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Limepai med sjokolade og bringebærcurd

Himmelske søte bringebær

De søte og vidunderlige bringebærene er perfekte til bakverk og desserter, og de er nesten like populære hos oss som jordbær. Bringebær finnes både som hagebær og i vill utgave. Bruk bringebærene til alt fra hjemmelagde paier til bringebærcurd.

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?