Stekte nudler med reker og grønnsaker

4 personer

Karakter (93 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

200 g rensede reker
250 g nudler
Rikelig vann til koking tilsatt 2 ss olje og 1 ts salt per liter

Krydder
2 ts finhakket hvitløk
1 ss frisk finhakket ingefær
2 ts karripulver
2–3 ss soyasaus
2–3 ts Dansukker Demerarasukker

Grønnsaker
1 finhakket purreløk
1 stor revet gulrot
2 dl sukkererter skåret over på midten
2 dl bønnespirer
4 ss vegetabilsk olje til steking

Instruktioner

Kok nudlene i lettsaltet vann tilsatt olje og sett dem til siden.

Varm opp oljen i wok eller sautepanne. Stek hvitløk, ingefær og karripulver i 1 minutt, og tilsett løk under omrøring og ved sterk varme. Tilsett deretter de kokte nudlene og den revne gulroten sammen med soyasaus og sukker. La retten steke i 2–3 minutter under omrøring – ha eventuelt i litt vann så ikke nudlene brenner seg fast. Rør inn reker og sukkererter, og stek videre i enda 2 minutter. Smak til med soyasaus og sukker. Bønnespirene vendes i like før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.