Surdeig

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

1 ½ dl vann
200 g rug- eller hvetemel
100 g skrelt og revet eple

Instruktioner

Varm vannet til 35° C. Bland mel og eple i vannet. Hell blandingen i et toliters glass med lokk. Oppbevar glasset ved 26–30° C, for eksempel i lukket ovn, i tre dager. Rør i glasset én gang om dagen.

På dag fire skraper du surdeigen ut av glasset og ned i en stor bolle. Fyll på med 200 g mel og 2 dl lunkent vann. Rør godt, og la blandingen stå enda ett døgn ved 26–30°. På dag fem er surdeigen klar. Oppbevar den i kjøleskap. Surdeigen holder seg én uke i kjøleskap. Deretter må den "mates" med 1 dl vann og 200 g mel. Hvetesurdeig brukes til lyst brød, og rugsurdeig brukes til mørkt brød.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.