Ingredienser
200 g rug- eller hvetemel
100 g skrelt og revet eple
Instruktioner
Varm vannet til 35° C. Bland mel og eple i vannet. Hell blandingen i et toliters glass med lokk. Oppbevar glasset ved 26–30° C, for eksempel i lukket ovn, i tre dager. Rør i glasset én gang om dagen.
På dag fire skraper du surdeigen ut av glasset og ned i en stor bolle. Fyll på med 200 g mel og 2 dl lunkent vann. Rør godt, og la blandingen stå enda ett døgn ved 26–30°. På dag fem er surdeigen klar. Oppbevar den i kjøleskap. Surdeigen holder seg én uke i kjøleskap. Deretter må den "mates" med 1 dl vann og 200 g mel. Hvetesurdeig brukes til lyst brød, og rugsurdeig brukes til mørkt brød.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tid for rabarbra
Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen
Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Kaker til vårens feiringer
Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Gode grillsauser, marinader og rubs
Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.