Surdeigsbrød

3 stykker

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

5 dl vann
400 g rugsurdeig
1 dl Dansukker Mørk Sirup
100 g sammalt rug, grov
500 g speltmel
300 g hvetemel
3 tssalt

Oppskrift på surdeig finner du her

Instruktioner

Hell vannet i en bolle, og ha i surdeigen. Rør til surdeigen er oppløst. Tilsett sirup og alle melsortene, og bearbeid deigen ved lav hastighet i kjøkkenmaskin eller for hånd i 10 minutter. Tilsett saltet, og bearbeid deigen kraftig i ytterligere 8 minutter. Legg deigen i en oljet plastboks med lokk, og la den stå i 3 timer. Ha så deigen på melet bakebord, og del den i tre like store emner som trilles til boller. Dekk med klede, og la dem hvile i 10 minutter. Form bollene til brød, og strø på litt speltmel. Legg brødene på et melet klede, og trekk opp kledet rundt brødene, slik at de heves oppover og ikke mot sidene. La deigen heve i 1 1/2 time. Sett inn en plate i ovnen, og sett den på 250° C. Flytt brødene over på et bakepapir på en skjærefjel, dra dem over til den varme platen, og sprut inn rikelig med vann med en blomstersprøyte. Etter 5 minutter senker du temperaturen til 200° C. Luft ovnen ved å åpne døren etter 10 minutter. Gjenta to ganger. Stekes totalt 40 minutter. Avkjøl på rist.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.