Surdeigsbrød - Oppskrifter

Surdeigsbrød

3 stykker
Surdeigsbrød
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

5 dl vann
400 g rugsurdeig
1 dl Dansukker Mørk Sirup
100 g sammalt rug, grov
500 g speltmel
300 g hvetemel
3 tssalt

Oppskrift på surdeig finner du her

Hell vannet i en bolle, og ha i surdeigen. Rør til surdeigen er oppløst. Tilsett sirup og alle melsortene, og bearbeid deigen ved lav hastighet i kjøkkenmaskin eller for hånd i 10 minutter. Tilsett saltet, og bearbeid deigen kraftig i ytterligere 8 minutter. Legg deigen i en oljet plastboks med lokk, og la den stå i 3 timer. Ha så deigen på melet bakebord, og del den i tre like store emner som trilles til boller. Dekk med klede, og la dem hvile i 10 minutter. Form bollene til brød, og strø på litt speltmel. Legg brødene på et melet klede, og trekk opp kledet rundt brødene, slik at de heves oppover og ikke mot sidene. La deigen heve i 1 1/2 time. Sett inn en plate i ovnen, og sett den på 250° C. Flytt brødene over på et bakepapir på en skjærefjel, dra dem over til den varme platen, og sprut inn rikelig med vann med en blomstersprøyte. Etter 5 minutter senker du temperaturen til 200° C. Luft ovnen ved å åpne døren etter 10 minutter. Gjenta to ganger. Stekes totalt 40 minutter. Avkjøl på rist.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;