Syltetøy, grunnoppskrift

Karakter (4 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

1–2 kg frukt eller bær
1 kg Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Skyll og rens bærene. Større bær som jordbær skjæres i skiver eller mikses. Harde bær som stikkelsbær og moreller kan med fordel kokes sammen med 2–3 dl vann i 5 minutter før sukkeret tilsettes. Andre typer bær has i en kasserolle og blandes med syltesukkeret. Kokes i 2–3 minutter under omrøring. Skum deretter godt av. Hell over på varme, rene glass. Fyll helt opp til kanten med syltetøy, og sett på varme, grundig rengjorte lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Tips til ulike smakstilsetninger til syltetøy/marmelade.
Smaksett syltetøyet med vaniljesukker, kardemomme eller kanel. Ønsker du et litt hetere syltetøy, tilsettes finhakket chili eller grønn pepper. Lavendelblomster og friske urter gir en alternativ smak på syltetøyet. Safran og revet sjokolade gir også en god, alternativ smak. Ellers er hele/hakkede mandler godt å blande i syltetøyet.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.