Syltetøy, grunnoppskrift

Karakter (1 stk)

Ingredienser

1–2 kg frukt eller bær
1 kg Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Skyll og rens bærene. Større bær som jordbær skjæres i skiver eller mikses. Harde bær som stikkelsbær og moreller kan med fordel kokes sammen med 2–3 dl vann i 5 minutter før sukkeret tilsettes. Andre typer bær has i en kasserolle og blandes med syltesukkeret. Kokes i 2–3 minutter under omrøring. Skum deretter godt av. Hell over på varme, rene glass. Fyll helt opp til kanten med syltetøy, og sett på varme, grundig rengjorte lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Tips til ulike smakstilsetninger til syltetøy/marmelade.
Smaksett syltetøyet med vaniljesukker, kardemomme eller kanel. Ønsker du et litt hetere syltetøy, tilsettes finhakket chili eller grønn pepper. Lavendelblomster og friske urter gir en alternativ smak på syltetøyet. Safran og revet sjokolade gir også en god, alternativ smak. Ellers er hele/hakkede mandler godt å blande i syltetøyet.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.