Syltetøykaker

Syltetøykaker, vår yndlings-småkake. Sprø småkaker med deilig hjemmelaget syltetøy. En klassiker på kaffebordet.

20 stk.

PT55M

ca. 1 time

Karakter (10 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

200 g smør, romtemperert
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Syltetøy
200 g blåbær
100 g Dansukker Syltesukker 

Instruktioner

Begynn med blåbærsyltetøyet slik at det rekker å stivne. 

Skyll og rens blåbærene og bland dem med syltesukkeret i en kjele. Kok i 7-10 minutter. Skum av og hell i varme, godt rengjorte glass. Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.

Lag deigen til syltetøykakene. Sett ovnen på til 200 °C.

Visp sammen smør, sukker og vaniljesukker. Bland hvetemel og bakepulver i en bolle og vend det inn i smørblandingen. Arbeid sammen til en deig. 

Form til en rull og skjær i 20 biter på 25 g hver. Rull til kuler og legg dem i små muffinsformer. Trykk en fordypning i midten med en melet finger. Fyll hulrommet med syltetøy ved hjelp av en sprøytepose eller skje.

Stek i nedre del av ovnen i 14-16 minutter til de har fått fin farge. Ta ut kakene og la dem avkjøle helt.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.