Ingredienser
200 g frosne bringebær
10 gelatinark
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
1/2 ts sitronsyre
Pynt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 krm sitronsyre
Skall av 1 ubehandlet lime
Instruktioner
Dekk et brett med oljet bakepapir.
Tin bringebærene, og mos dem gjennom en finmasket sil slik at du får 1 dl bringebærsaft.
Legg gelatinplatene i kaldt vann, og sett til side.
Kok opp bringebærpuré, sukker og sirup i en gryte på sterk varme. La koke i omtrent 6 minutter, mål temperaturen til 107 grader og ta bort gryten fra varmen.
Fjern setning av varmen. Klem vannet ut av gelatinarkene, og rør dem ned i den varme bringebærblandingen. Tilsett sitronsyre, og rør om.
Smør røren tynt utover brettet med en bred slikkepott. La stivne i romtemperatur i minst 2 timer.
Bland sukker, sitronsyre og limeskall.
Skjær massen i ca. 2 cm brede remser med en kvass kniv, og vend i sukkerblandingen.
Oppbevar remsene i en stor boks uten lokk i romtemperatur.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.