Taco med brent fløteiskrem

Brent fløteiskrem i knekkflarn-taco med karamellsaus.

1 liter

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Brent fløteiskrem
5 dl kremfløte
1 1/2 dl Dansukker Sukker
8 eggeplommer (bruk middels store egg)
4 1/2 helmelk
2 ss Dansukker Glykosesirup

Knekkflarn-taco
1/2 del mandelflak
3 ss hvetemel
45 g smør
1/2 dl Dansukker Sukker
3 ss kremfløte
2 ss Dansukker Glykosesirup

Karamellsaus
120 g smør
1 krm salt
1 3/4 dl kremfløte
1/2 vaniljestang
2 dl Dansukker Sukker
1 ss Dansukker Glykosesirup

Serveringsforslag
bruk et taco-stativ eller form flarnet til en skål og server på fat.

Instruktioner

Brent fløteiskrem
Kan tilberedes én dag eller flere dager i forveien.

Sett ovnen på 200 °C.

Hell 5 dl fløte i en ildfast form og stek i ovn i ca. 60 minutter til halvparten av væsken er fordampet. Rør om i fløten ca. hvert tiende minutt.

Mål opp og visp forsiktig sammen melisen og eggeplommene i en bolle.

Mål opp melk, ovnsbakt fløte og glykosesirup i en kasserolle. Kok opp melkeblandingen og hell den over sukkeret og eggeplommene under omrøring. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm opp til 83 °C. Vær forsiktig så temperaturen ikke kommer over
85 °C.

Avkjøl deretter iskrembasisen til kjøleskapstemperatur, og kjør den i iskremmaskin til den får ønsket konsistens. Ha iskremen i en sprøytepose og frys den.

Knekkflarn-taco
Sett ovnen på 170 °C.

Mål opp mandelflak og hvetemel i en bolle, og sett til side.

Mål opp smør, sukker, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Kok opp til 115 °C. Vend inn de tørre ingrediensene i kasserollen og rør til en jevn konsistens. La avkjøles i kjøleskap i ca. en time.

Rull 10 jevnstore boller av røren, og fordel dem utover et bakepapirkledd brett. La det være godt med mellomrom mellom bollene.

Stek flarnene i ca. 10–12 minutter eller til de har fått en gyllenbrun farge. For å forme flarnene som taco-skjell bretter du dem over et tynt kjevle eller pinnen på kjevlet. La flarnene avkjøles litt. Løft flarnene forsiktig av med en stekespade og brett dem over kjevlet for å forme dem til taco-skjell.

Karamellsaus
Mål opp smør og salt. Sett til sides. 

Kok opp fløte og vanilje i en kasserolle. Finn frem en annen kasserolle (gjerne en stor) der du måler opp sukker og glukose. Kok opp til 185 °C. Når temperaturen på sukkeret er oppe i 185 °C, trekker du kasserollen av platen. Tilsett litt etter litt fløten du har kokt opp. La blandingen få koke videre i ca. 5 minutter til.

Slå over karamellsausen i en skål som du dekker over med plastfolie. La sausen avkjøles til 37 °C.

Bland inn smør og salt. Sett karamellsausen i kjøleskapet.

Montering
Ta ut sprøyteposen med isen ca. 20 minutter før servering. Hell karamellsausen over i en sprøytepose. Sett 10 taco-skjell opprett på et fat. Sprøyt iskremen i taco-skjellene. Avslutt med å sprøyte over karamellsausen. Server gjerne iskremtacoene i et tacostativ.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Hylleblomstsaft

Svarthyllen er fantastisk!

Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Jordbærkake

Herlige jordbærtider

Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?