Taco med brent fløteiskrem

Brent fløteiskrem i knekkflarn-taco med karamellsaus.

1 liter

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Brent fløteiskrem
5 dl kremfløte
1 1/2 dl Dansukker Sukker
8 eggeplommer (bruk middels store egg)
4 1/2 helmelk
2 ss Dansukker Glykosesirup

Knekkflarn-taco
1/2 del mandelflak
3 ss hvetemel
45 g smør
1/2 dl Dansukker Sukker
3 ss kremfløte
2 ss Dansukker Glykosesirup

Karamellsaus
120 g smør
1 krm salt
1 3/4 dl kremfløte
1/2 vaniljestang
2 dl Dansukker Sukker
1 ss Dansukker Glykosesirup

Serveringsforslag
bruk et taco-stativ eller form flarnet til en skål og server på fat.

Instruktioner

Brent fløteiskrem
Kan tilberedes én dag eller flere dager i forveien.

Sett ovnen på 200 °C.

Hell 5 dl fløte i en ildfast form og stek i ovn i ca. 60 minutter til halvparten av væsken er fordampet. Rør om i fløten ca. hvert tiende minutt.

Mål opp og visp forsiktig sammen melisen og eggeplommene i en bolle.

Mål opp melk, ovnsbakt fløte og glukosesirup i en kasserolle. Kok opp melkeblandingen og hell den over sukkeret og eggeplommene under omrøring. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm opp til 83 °C. Vær forsiktig så temperaturen ikke kommer over
85 °C.

Avkjøl deretter iskrembasisen til kjøleskapstemperatur, og kjør den i iskremmaskin til den får ønsket konsistens. Ha iskremen i en sprøytepose og frys den.

Knekkflarn-taco
Sett ovnen på 170 °C.

Mål opp mandelflak og hvetemel i en bolle, og sett til side.

Mål opp smør, sukker, fløte og glukosesirup i en kasserolle. Kok opp til 115 °C. Vend inn de tørre ingrediensene i kasserollen og rør til en jevn konsistens. La avkjøles i kjøleskap i ca. en time.

Rull 10 jevnstore boller av røren, og fordel dem utover et bakepapirkledd brett. La det være godt med mellomrom mellom bollene.

Stek flarnene i ca. 10–12 minutter eller til de har fått en gyllenbrun farge. For å forme flarnene som taco-skjell bretter du dem over et tynt kjevle eller pinnen på kjevlet. La flarnene avkjøles litt. Løft flarnene forsiktig av med en stekespade og brett dem over kjevlet for å forme dem til taco-skjell.

Karamellsaus
Mål opp smør og salt. Sett til sides. 

Kok opp fløte og vanilje i en kasserolle. Finn frem en annen kasserolle (gjerne en stor) der du måler opp sukker og glukose. Kok opp til 185 °C. Når temperaturen på sukkeret er oppe i 185 °C, trekker du kasserollen av platen. Tilsett litt etter litt fløten du har kokt opp. La blandingen få koke videre i ca. 5 minutter til.

Slå over karamellsausen i en skål som du dekker over med plastfolie. La sausen avkjøles til 37 °C.

Bland inn smør og salt. Sett karamellsausen i kjøleskapet.

Montering
Ta ut sprøyteposen med isen ca. 20 minutter før servering. Hell karamellsausen over i en sprøytepose. Sett 10 taco-skjell opprett på et fat. Sprøyt iskremen i taco-skjellene. Avslutt med å sprøyte over karamellsausen. Server gjerne iskremtacoene i et tacostativ.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.