Tarteletter med rosmarinkaramell og sjokoladepannacotta

Tarteletter med rosmarinkaramell og sjokoladepannacotta

8 paier 1 tim og 40 min. + 1 døgn
Tarteletter med rosmarinkaramell og pisket sjokoladepannacotta er den ultimate desserten. Lekre smaker av rosmarin sammen med karamell og sjokolade.
Tarteletter med rosmarinkaramell og sjokoladepannacotta
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Sjokoladepannacotta

    • 1 gelatinark
    • 40 g mørk sjokolade
    • 40 g lys sjokolade
    • 3 dl kremfløte
    • 2 1/2 ss Dansukker Brun Farin

    Tartelettskjell

    • 60 g smør
    • 1/2 dl Dansukker Økologisk Melis
    • 1 1/2 dl hvetemel
    • 1 1/2 ss kakao
    • 1 eggeplomme

    Rosmarinkaramell

    • 2–3 g (ca. 8 kvister) rosmarin
    • 1 dl kremfløte
    • 1 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1 klype salt

    Lag sjokoladepannacotta dagen før. Legg gelatinarkene i bløt i kaldt vann i 5 minutter og hakk sjokoladen. Kok opp kremfløte og brun farin og sett kasserollen til siden. Ta gelatinarkene opp av vannet, klem ut vannet og rør dem ned i den varme kremfløten. Tilsett sjokoladen og rør blandingen jevn. Hell over pannacottaen i en ren skål, pakk inn i plast og sett i kjøleskap over natten.

    Lag tartelettskjellene. Bland raskt sammen alle ingrediensene til en deig. Pakk deigen i plast og la den stå i kjøleskapet i ca. 1 time.

    Sett ovnen på 180 °C. Kjevle ut deigen, ca. 2 mm tykk. Stikk ut 8 sirkler, 7 cm i diameter og skjær strimler til veggene. Legg bunnene på en plate med bakepapir. Smør sirklene, kle dem med strimlene og sett sirklene på bunnene. Sett tartelettene i fryseren i ca. 20 minutter.

    Stek tartelettene i nedre delen av ovnen i ca. 7–8 minutter. Avkjøl.

    Lag rosmarinkaramellen. Klipp av rosmarinkvistene og legg dem sammen med de andre ingrediensene i en kasserolle. Kok opp karamellen på middelhøy varme til 117 °C. Hell over i en skål som er enkel å helle fra og avkjøl litt.

    Fordel karamellen i tartelettskålen og la stivne. I mellomtiden forbereder du pannacottaen.

    Vispe opp den kalde sjokoladepannakottaen og hell i en sprøytepose med valgfri tupp. Sprøyt små topper av pannacottaen over rosmarinkaramellen og dryss på kakao.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;