Ingredienser
Sjokoladepannacotta
1 gelatinark
40 g mørk sjokolade
40 g lys sjokolade
3 dl kremfløte
2 1/2 ss Dansukker Brun Farin
Tartelettskjell
60 g smør
1/2 dl Dansukker Økologisk Melis
1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ss kakao
1 eggeplomme
Rosmarinkaramell
2–3 g (ca. 8 kvister) rosmarin
1 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 klype salt
Instruktioner
Lag sjokoladepannacotta dagen før. Legg gelatinarkene i bløt i kaldt vann i 5 minutter og hakk sjokoladen. Kok opp kremfløte og brun farin og sett kasserollen til siden. Ta gelatinarkene opp av vannet, klem ut vannet og rør dem ned i den varme kremfløten. Tilsett sjokoladen og rør blandingen jevn. Hell over pannacottaen i en ren skål, pakk inn i plast og sett i kjøleskap over natten.
Lag tartelettskjellene. Bland raskt sammen alle ingrediensene til en deig. Pakk deigen i plast og la den stå i kjøleskapet i ca. 1 time.
Sett ovnen på 180 °C. Kjevle ut deigen, ca. 2 mm tykk. Stikk ut 8 sirkler, 7 cm i diameter og skjær strimler til veggene. Legg bunnene på en plate med bakepapir. Smør sirklene, kle dem med strimlene og sett sirklene på bunnene. Sett tartelettene i fryseren i ca. 20 minutter.
Stek tartelettene i nedre delen av ovnen i ca. 7–8 minutter. Avkjøl.
Lag rosmarinkaramellen. Klipp av rosmarinkvistene og legg dem sammen med de andre ingrediensene i en kasserolle. Kok opp karamellen på middelhøy varme til 117 °C. Hell over i en skål som er enkel å helle fra og avkjøl litt.
Fordel karamellen i tartelettskålen og la stivne. I mellomtiden forbereder du pannacottaen.
Vispe opp den kalde sjokoladepannakottaen og hell i en sprøytepose med valgfri tupp. Sprøyt små topper av pannacottaen over rosmarinkaramellen og dryss på kakao.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.