Tarteletter med rosmarinkaramell og sjokoladepannacotta

Tarteletter med rosmarinkaramell og pisket sjokoladepannacotta er den ultimate desserten. Lekre smaker av rosmarin sammen med karamell og sjokolade.

8 paier

PT1H

1 tim og 40 min. + 1 døgn

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Sjokoladepannacotta
1 gelatinark
40 g mørk sjokolade
40 g lys sjokolade
3 dl kremfløte
2 1/2 ss Dansukker Brun Farin

Tartelettskjell
60 g smør
1/2 dl Dansukker Økologisk Melis
1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ss kakao
1 eggeplomme

Rosmarinkaramell
2–3 g (ca. 8 kvister) rosmarin
1 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 klype salt

Instruktioner

Lag sjokoladepannacotta dagen før. Legg gelatinarkene i bløt i kaldt vann i 5 minutter og hakk sjokoladen. Kok opp kremfløte og brun farin og sett kasserollen til siden. Ta gelatinarkene opp av vannet, klem ut vannet og rør dem ned i den varme kremfløten. Tilsett sjokoladen og rør blandingen jevn. Hell over pannacottaen i en ren skål, pakk inn i plast og sett i kjøleskap over natten.

Lag tartelettskjellene. Bland raskt sammen alle ingrediensene til en deig. Pakk deigen i plast og la den stå i kjøleskapet i ca. 1 time.

Sett ovnen på 180 °C. Kjevle ut deigen, ca. 2 mm tykk. Stikk ut 8 sirkler, 7 cm i diameter og skjær strimler til veggene. Legg bunnene på en plate med bakepapir. Smør sirklene, kle dem med strimlene og sett sirklene på bunnene. Sett tartelettene i fryseren i ca. 20 minutter.

Stek tartelettene i nedre delen av ovnen i ca. 7–8 minutter. Avkjøl.

Lag rosmarinkaramellen. Klipp av rosmarinkvistene og legg dem sammen med de andre ingrediensene i en kasserolle. Kok opp karamellen på middelhøy varme til 117 °C. Hell over i en skål som er enkel å helle fra og avkjøl litt.

Fordel karamellen i tartelettskålen og la stivne. I mellomtiden forbereder du pannacottaen.

Vispe opp den kalde sjokoladepannakottaen og hell i en sprøytepose med valgfri tupp. Sprøyt små topper av pannacottaen over rosmarinkaramellen og dryss på kakao.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!