Tarteletter med rosmarinkaramell og sjokoladepannacotta

Tarteletter med rosmarinkaramell og pisket sjokoladepannacotta er den ultimate desserten. Lekre smaker av rosmarin sammen med karamell og sjokolade.

8 paier

1 tim og 40 min. + 1 døgn

Karakter (0 st)

Ingredienser

Sjokoladepannacotta
1 gelatinark
40 g mørk sjokolade
40 g lys sjokolade
3 dl kremfløte
2 1/2 ss Dansukker Brun Farin

Tartelettskjell
60 g smør
1/2 dl Dansukker Økologisk Melis
1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ss kakao
1 eggeplomme

Rosmarinkaramell
2–3 g (ca. 8 kvister) rosmarin
1 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 klype salt

Instruktioner

Lag sjokoladepannacotta dagen før. Legg gelatinarkene i bløt i kaldt vann i 5 minutter og hakk sjokoladen. Kok opp kremfløte og brun farin og sett kasserollen til siden. Ta gelatinarkene opp av vannet, klem ut vannet og rør dem ned i den varme kremfløten. Tilsett sjokoladen og rør blandingen jevn. Hell over pannacottaen i en ren skål, pakk inn i plast og sett i kjøleskap over natten.

Lag tartelettskjellene. Bland raskt sammen alle ingrediensene til en deig. Pakk deigen i plast og la den stå i kjøleskapet i ca. 1 time.

Sett ovnen på 180 °C. Kjevle ut deigen, ca. 2 mm tykk. Stikk ut 8 sirkler, 7 cm i diameter og skjær strimler til veggene. Legg bunnene på en plate med bakepapir. Smør sirklene, kle dem med strimlene og sett sirklene på bunnene. Sett tartelettene i fryseren i ca. 20 minutter.

Stek tartelettene i nedre delen av ovnen i ca. 7–8 minutter. Avkjøl.

Lag rosmarinkaramellen. Klipp av rosmarinkvistene og legg dem sammen med de andre ingrediensene i en kasserolle. Kok opp karamellen på middelhøy varme til 117 °C. Hell over i en skål som er enkel å helle fra og avkjøl litt.

Fordel karamellen i tartelettskålen og la stivne. I mellomtiden forbereder du pannacottaen.

Vispe opp den kalde sjokoladepannakottaen og hell i en sprøytepose med valgfri tupp. Sprøyt små topper av pannacottaen over rosmarinkaramellen og dryss på kakao.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.