Tarteletter med rosmarinkaramell og sjokoladepannacotta

Tarteletter med rosmarinkaramell og pisket sjokoladepannacotta er den ultimate desserten. Lekre smaker av rosmarin sammen med karamell og sjokolade.

8 paier

1 tim og 40 min. + 1 døgn

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Sjokoladepannacotta
1 gelatinark
40 g mørk sjokolade
40 g lys sjokolade
3 dl kremfløte
2 1/2 ss Dansukker Brun Farin

Tartelettskjell
60 g smør
1/2 dl Dansukker Økologisk Melis
1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ss kakao
1 eggeplomme

Rosmarinkaramell
2–3 g (ca. 8 kvister) rosmarin
1 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 klype salt

Instruktioner

Lag sjokoladepannacotta dagen før. Legg gelatinarkene i bløt i kaldt vann i 5 minutter og hakk sjokoladen. Kok opp kremfløte og brun farin og sett kasserollen til siden. Ta gelatinarkene opp av vannet, klem ut vannet og rør dem ned i den varme kremfløten. Tilsett sjokoladen og rør blandingen jevn. Hell over pannacottaen i en ren skål, pakk inn i plast og sett i kjøleskap over natten.

Lag tartelettskjellene. Bland raskt sammen alle ingrediensene til en deig. Pakk deigen i plast og la den stå i kjøleskapet i ca. 1 time.

Sett ovnen på 180 °C. Kjevle ut deigen, ca. 2 mm tykk. Stikk ut 8 sirkler, 7 cm i diameter og skjær strimler til veggene. Legg bunnene på en plate med bakepapir. Smør sirklene, kle dem med strimlene og sett sirklene på bunnene. Sett tartelettene i fryseren i ca. 20 minutter.

Stek tartelettene i nedre delen av ovnen i ca. 7–8 minutter. Avkjøl.

Lag rosmarinkaramellen. Klipp av rosmarinkvistene og legg dem sammen med de andre ingrediensene i en kasserolle. Kok opp karamellen på middelhøy varme til 117 °C. Hell over i en skål som er enkel å helle fra og avkjøl litt.

Fordel karamellen i tartelettskålen og la stivne. I mellomtiden forbereder du pannacottaen.

Vispe opp den kalde sjokoladepannakottaen og hell i en sprøytepose med valgfri tupp. Sprøyt små topper av pannacottaen over rosmarinkaramellen og dryss på kakao.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?