Ingredienser
Sjokoladepannacotta
1 gelatinark
40 g mørk sjokolade
40 g lys sjokolade
3 dl kremfløte
2 1/2 ss Dansukker Brun Farin
Tartelettskjell
60 g smør
1/2 dl Dansukker Økologisk Melis
1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ss kakao
1 eggeplomme
Rosmarinkaramell
2–3 g (ca. 8 kvister) rosmarin
1 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 klype salt
Instruktioner
Lag sjokoladepannacotta dagen før. Legg gelatinarkene i bløt i kaldt vann i 5 minutter og hakk sjokoladen. Kok opp kremfløte og brun farin og sett kasserollen til siden. Ta gelatinarkene opp av vannet, klem ut vannet og rør dem ned i den varme kremfløten. Tilsett sjokoladen og rør blandingen jevn. Hell over pannacottaen i en ren skål, pakk inn i plast og sett i kjøleskap over natten.
Lag tartelettskjellene. Bland raskt sammen alle ingrediensene til en deig. Pakk deigen i plast og la den stå i kjøleskapet i ca. 1 time.
Sett ovnen på 180 °C. Kjevle ut deigen, ca. 2 mm tykk. Stikk ut 8 sirkler, 7 cm i diameter og skjær strimler til veggene. Legg bunnene på en plate med bakepapir. Smør sirklene, kle dem med strimlene og sett sirklene på bunnene. Sett tartelettene i fryseren i ca. 20 minutter.
Stek tartelettene i nedre delen av ovnen i ca. 7–8 minutter. Avkjøl.
Lag rosmarinkaramellen. Klipp av rosmarinkvistene og legg dem sammen med de andre ingrediensene i en kasserolle. Kok opp karamellen på middelhøy varme til 117 °C. Hell over i en skål som er enkel å helle fra og avkjøl litt.
Fordel karamellen i tartelettskålen og la stivne. I mellomtiden forbereder du pannacottaen.
Vispe opp den kalde sjokoladepannakottaen og hell i en sprøytepose med valgfri tupp. Sprøyt små topper av pannacottaen over rosmarinkaramellen og dryss på kakao.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Svarthyllen er fantastisk!
Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Herlige jordbærtider
Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?