Tarteletter med vaniljekrem og friske bær

12 stk.

2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Paiskall
300 g hvetemel eller mandelmel
2 dl Dansukker Melis
125 g smør i biter
Revet skall av 1 ubehandlet sitron
1 eggeplomme
4-6 ss iskaldt vann

Vaniljekrem
5 dl melk
1 ts vaniljesukker
1 ts vaniljepulver
1 dl Dansukker Sukker
6 eggeplommer
3 ss maisstivelse
50 g mykt smør

Friske bær og Dansukker Melis til pynt

Instruktioner

Paiskall
Arbeid sammen smør sukker, mel og egg til det blir en smuldrete deig. Tilsett sitronskallet.
Rør inn eggeplommen.
Tilsett vannet én spiseskje om gangen til det blir en smidig deig.
Rull sammen, og la hvile i kjøleskap i minst 1 time.
Sett ovnen på 200 °C.
Kjevle eller trykk ut paideigen i former med avtakbar bunn eller sandkakeformer.
Stek i ovnen i 10–12 minutter.
Avkjøl, og løsne deretter forsiktig paiskallene fra formene. Obs! Paiskallene blir skjørere hvis mandelmel brukes.
Fyll skallene med vaniljekrem, og pynt med valgfrie bær og melis.

Vaniljekrem
Kok opp melken, rør inn vaniljesukker og vaniljepulver.
Visp sukker, eggeplommer og maisstivelse luftig. Hell i den varme melken under visping.
Hell tilbake blandingen i gryten, og varm forsiktig opp under visping til det begynner å tykne. Ta gryten av platen, og ha vaniljekremen i en bolle. Tilsett smøret, og rør til det er smeltet.
Dekk til, og sett kremen til avkjøling i kjøleskapet.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.