Tarteletter med vaniljekrem og friske bær

12 stk. 2 timer
Tarteletter med vaniljekrem og friske bær
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Paiskall

    • 300 g hvetemel eller mandelmel
    • 2 dl Dansukker Melis
    • 125 g smør i biter
    • Revet skall av 1 ubehandlet sitron
    • 1 eggeplomme
    • 4-6 ss iskaldt vann

    Vaniljekrem

    • 5 dl melk
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1 ts vaniljepulver
    • 1 dl Dansukker Sukker
    • 6 eggeplommer
    • 3 ss maisstivelse
    • 50 g mykt smør

    • Friske bær og Dansukker Melis til pynt

    Paiskall
    Arbeid sammen smør sukker, mel og egg til det blir en smuldrete deig. Tilsett sitronskallet.
    Rør inn eggeplommen.
    Tilsett vannet én spiseskje om gangen til det blir en smidig deig.
    Rull sammen, og la hvile i kjøleskap i minst 1 time.
    Sett ovnen på 200 °C.
    Kjevle eller trykk ut paideigen i former med avtakbar bunn eller sandkakeformer.
    Stek i ovnen i 10–12 minutter.
    Avkjøl, og løsne deretter forsiktig paiskallene fra formene. Obs! Paiskallene blir skjørere hvis mandelmel brukes.
    Fyll skallene med vaniljekrem, og pynt med valgfrie bær og melis.

    Vaniljekrem
    Kok opp melken, rør inn vaniljesukker og vaniljepulver.
    Visp sukker, eggeplommer og maisstivelse luftig. Hell i den varme melken under visping.
    Hell tilbake blandingen i gryten, og varm forsiktig opp under visping til det begynner å tykne. Ta gryten av platen, og ha vaniljekremen i en bolle. Tilsett smøret, og rør til det er smeltet.
    Dekk til, og sett kremen til avkjøling i kjøleskapet.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker