Til formen
Kaken
Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.
Smør og strø en form på ca. 2 liter.
Smelt smøret og tilsett melk. Visp egg, sukker og vaniljesukker luftig, og tilsett deretter smørblandingen.
Bland hvetemel og bakepulver i en bolle, og vend det inn i eggedosisen. Rør røren glatt. Hell 1/3 av røren i en ny skål.
Miks blåbær og sitronsaft og hell det i bollen med minst røre. Sikt over 1 ss hvetemel og rør røren glatt.
Hell halvparten av sukkerbrødrøren i formen og slå deretter over halvparten av blåbærblandingen. Gjenta og avslutt med å dra gaffelen gjennom hele røren for å skape marmoreffekt.
Stek kaken i nedre delen av ovnen i ca. 40–45 minutter.
Tips! Strø gjerne formen med kokosflak for å sette prikken over i-en.
Oppskriften er utarbeidet av