Ingredienser
Til formen
smør
strøkavring eller kokosflak
Kaken
100 g smør
1 dl melk
2 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
3/4 dl blåbærsaft (ca. 75 g blåbær)
1 ss friskpresset sitronsaft
1 ss hvetemel
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.
Smør og strø en form på ca. 2 liter.
Smelt smøret og tilsett melk. Visp egg, sukker og vaniljesukker luftig, og tilsett deretter smørblandingen.
Bland hvetemel og bakepulver i en bolle, og vend det inn i eggedosisen. Rør røren glatt. Hell 1/3 av røren i en ny skål.
Miks blåbær og sitronsaft og hell det i bollen med minst røre. Sikt over 1 ss hvetemel og rør røren glatt.
Hell halvparten av sukkerbrødrøren i formen og slå deretter over halvparten av blåbærblandingen. Gjenta og avslutt med å dra gaffelen gjennom hele røren for å skape marmoreffekt.
Stek kaken i nedre delen av ovnen i ca. 40–45 minutter.
Tips! Strø gjerne formen med kokosflak for å sette prikken over i-en.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.