Tigerkake med blåbærripple - Oppskrifter

Tigerkake med blåbærripple

ca. 10 stykker 1 time
Gjør tigerkaken din litt mer sommerlig og spennende. Denne tigerkaken med blåbærripple er like flott å se på som den er god!
Tigerkake med blåbærripple
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Til formen

    • smør
    • strøkavring eller kokosflak

    Kaken

    • 100 g smør
    • 1 dl melk
    • 2 egg
    • 2 dl Dansukker Sukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 3 dl hvetemel
    • 1 1/2 ts bakepulver
    • 3/4 dl blåbærsaft (ca. 75 g blåbær)
    • 1 ss friskpresset sitronsaft
    • 1 ss hvetemel

    Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.

    Smør og strø en form på ca. 2 liter.

    Smelt smøret og tilsett melk. Visp egg, sukker og vaniljesukker luftig, og tilsett deretter smørblandingen.

    Bland hvetemel og bakepulver i en bolle, og vend det inn i eggedosisen. Rør røren glatt. Hell 1/3 av røren i en ny skål.

    Miks blåbær og sitronsaft og hell det i bollen med minst røre. Sikt over 1 ss hvetemel og rør røren glatt.

    Hell halvparten av sukkerbrødrøren i formen og slå deretter over halvparten av blåbærblandingen. Gjenta og avslutt med å dra gaffelen gjennom hele røren for å skape marmoreffekt.

    Stek kaken i nedre delen av ovnen i ca. 40–45 minutter.

    Tips! Strø gjerne formen med kokosflak for å sette prikken over i-en.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;