Tindvedkaker

6 porsjoner

1,5-2 timer

Karakter (0 st)

Ingredienser

Bunn
130 g hasselnøtter
130 g mandler
6 eggehviter
3 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ss mandelmel

Tindvedmousse
1 1/2 dl tindvedsaft (ca. 4 1/4 dl frosne bær)
6 gelatinark
3 ss vann
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
3 eggehviter
3 dl kremfløte

Pynt
tinte tindvedbær

Instruktioner

Sett ovnen på 150 °C. Kjør hasselnøtter og mandler i kjøkkenmaskinen.

Tilsett en eggehvite og halvparten av sukkeret.

Visp de andre eggehvitene til hvitt skum i en bolle. Senk hastigheten, og tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Ha til slutt i mandelmel. Bland sammen alt.

Fordel røren på en plate med bakepapir, ca. 30 x 40 cm.

Stek midt i ovnen i ca. 10–15 minutter. Marengsen skal slippe papiret og føles lett. Avkjøl.

I mellomtiden lager du moussen. Tin tindvedbærene, miks dem og sil gjennom en finmasket sil, slik at bare saften blir igjen.

Legg gelatinarkene i kaldt vann. Kok opp vann og demerarasukker. Når sukkerlaken er 110 °C, vispes eggehvitene stive. Når sukkerlaken er 121 °C, helles den i en tynn stråle ned i eggehviteskummet mens du visper. Visp til marengsen er avkjølt.

Visp kremfløten luftig. Varm tindvedsaften til ca. 40 °C, klem vannet av gelatinarkene og legg dem i saften. Rør til de er løst opp. Vend forsiktig inn marengsen, og deretter den vispede kremfløten. Hell moussen i en sprøytepose, og sett i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Stikk ut 20 rundinger á 7 cm av marengsbunnen. Sprøyt deretter moussen på den første bunnen. Legg på en bunn, deretter et lag mousse og så en bunn til. Pynt med tinte tindvedbær og hakkede nøtter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.