Ingredienser
Bunn
130 g hasselnøtter
130 g mandler
6 eggehviter
3 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ss mandelmel
Tindvedmousse
1 1/2 dl tindvedsaft (ca. 4 1/4 dl frosne bær)
6 gelatinark
3 ss vann
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
3 eggehviter
3 dl kremfløte
Pynt
tinte tindvedbær
Instruktioner
Sett ovnen på 150 °C. Kjør hasselnøtter og mandler i kjøkkenmaskinen.
Tilsett en eggehvite og halvparten av sukkeret.
Visp de andre eggehvitene til hvitt skum i en bolle. Senk hastigheten, og tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Ha til slutt i mandelmel. Bland sammen alt.
Fordel røren på en plate med bakepapir, ca. 30 x 40 cm.
Stek midt i ovnen i ca. 10–15 minutter. Marengsen skal slippe papiret og føles lett. Avkjøl.
I mellomtiden lager du moussen. Tin tindvedbærene, miks dem og sil gjennom en finmasket sil, slik at bare saften blir igjen.
Legg gelatinarkene i kaldt vann. Kok opp vann og demerarasukker. Når sukkerlaken er 110 °C, vispes eggehvitene stive. Når sukkerlaken er 121 °C, helles den i en tynn stråle ned i eggehviteskummet mens du visper. Visp til marengsen er avkjølt.
Visp kremfløten luftig. Varm tindvedsaften til ca. 40 °C, klem vannet av gelatinarkene og legg dem i saften. Rør til de er løst opp. Vend forsiktig inn marengsen, og deretter den vispede kremfløten. Hell moussen i en sprøytepose, og sett i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Stikk ut 20 rundinger á 7 cm av marengsbunnen. Sprøyt deretter moussen på den første bunnen. Legg på en bunn, deretter et lag mousse og så en bunn til. Pynt med tinte tindvedbær og hakkede nøtter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Svarthyllen er fantastisk!
Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Herlige jordbærtider
Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?