Tiramisu-ostekake

Tiramisu er en herlig dessert fra Italia. Prøv noe nytt og lag en tiramisu-ostekake som er enkel å tilberede og farlig god.

10 stk.

50 minutter + 3 timer i fryser

Karakter (43 stk)

Ingredienser

Bunn
50 g smør
100 g fingerkjeks (savoiardi)

Kaffe til kjeks og ostekake
2 1/2 dl vann + 2 ss pulverkaffe
amaretto, valgfritt
ca. 100 g fingerkjeks (savoiardi)

Tiramisukrem
3 egg
2 dl Dansukker Økologisk Melis
3 ss Dansukker Glykosesirup
2 ts vaniljesukker
400 g mascarpone
2 dl kremfløte

Pynt
Kakao

Instruktioner

Miks fingerkjeksen og tilsett smeltet smør. Trykk ut blandingen i en springform, ca. 20 cm i diameter. Sett i fryser.

Kok opp vannet og tilsett pulverkaffen. La avkjøles og tilsett eventuelt amaretto. Sett til sides.

Skill eggene, og ha plommer og hviter i hver sin skål. Visp eggeplomme, melis, glykosesirup og vaniljesukker luftig. Tilsett mascarpone og visp sammen.

Visp fløten i en separat bolle og bland den inn i røren. Tilsett deretter 1 ss av kaffen.

Visp eggehviten til et fast skum som du vender inn i røren. Hell 1/3 av mascarponekremen over kjeksbunnen og la stå i fryseren i minst 1 time.

Ta formen ut av fryseren. Dypp kjeksen raskt i kaffen og legg på ostekaken. Hell ytterligere 1/3 av kremen over kjeksen og la stå i fryseren i en time.

Sett resten av kremen i kjøleskap. Visp den deretter opp og hell den i en sprøytepose med rund tupp.  Ta ut kaken og sprøyt kremen på toppen. La stå i fryseren i en time.

Ta ut ostekaken 15 min. før servering, og sikt over kakao.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Øyetrøfler

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.