Tiramisu-ostekake - Oppskrifter

Tiramisu-ostekake

10 stk. 50 minutter + 3 timer i fryser
Tiramisu er en herlig dessert fra Italia. Prøv noe nytt og lag en tiramisu-ostekake som er enkel å tilberede og farlig god.
Tiramisu-ostekake
Stemmer: (5stemmer)

Ingredienser

    Bunn

    • 50 g smør
    • 100 g fingerkjeks (savoiardi)

    Kaffe til kjeks og ostekake

    • 2 1/2 dl vann + 2 ss pulverkaffe
    • amaretto, valgfritt
    • ca. 100 g fingerkjeks (savoiardi)

    Tiramisukrem

    • 3 egg
    • 2 dl Dansukker Økologisk Melis
    • 3 ss Dansukker Glykosesirup
    • 2 ts vaniljesukker
    • 400 g mascarpone
    • 2 dl kremfløte

    Pynt

    • Kakao

    Miks fingerkjeksen og tilsett smeltet smør. Trykk ut blandingen i en springform, ca. 20 cm i diameter. Sett i fryser.

    Kok opp vannet og tilsett pulverkaffen. La avkjøles og tilsett eventuelt amaretto. Sett til sides.

    Skill eggene, og ha plommer og hviter i hver sin skål. Visp eggeplomme, melis, glykosesirup og vaniljesukker luftig. Tilsett mascarpone og visp sammen.

    Visp fløten i en separat bolle og bland den inn i røren. Tilsett deretter 1 ss av kaffen.

    Visp eggehviten til et fast skum som du vender inn i røren. Hell 1/3 av mascarponekremen over kjeksbunnen og la stå i fryseren i minst 1 time.

    Ta formen ut av fryseren. Dypp kjeksen raskt i kaffen og legg på ostekaken. Hell ytterligere 1/3 av kremen over kjeksen og la stå i fryseren i en time.

    Sett resten av kremen i kjøleskap. Visp den deretter opp og hell den i en sprøytepose med rund tupp.  Ta ut kaken og sprøyt kremen på toppen. La stå i fryseren i en time.

    Ta ut ostekaken 15 min. før servering, og sikt over kakao.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;