Tiramisu-ostekake

Tiramisu er en herlig dessert fra Italia. Prøv noe nytt og lag en tiramisu-ostekake som er enkel å tilberede og farlig god.

10 stk.

50 minutter + 3 timer i fryser

Karakter (10 stk)

Ingredienser

Bunn
50 g smør
100 g fingerkjeks (savoiardi)

Kaffe til kjeks og ostekake
2 1/2 dl vann + 2 ss pulverkaffe
amaretto, valgfritt
ca. 100 g fingerkjeks (savoiardi)

Tiramisukrem
3 egg
2 dl Dansukker Økologisk Melis
3 ss Dansukker Glykosesirup
2 ts vaniljesukker
400 g mascarpone
2 dl kremfløte

Pynt
Kakao

Instruktioner

Miks fingerkjeksen og tilsett smeltet smør. Trykk ut blandingen i en springform, ca. 20 cm i diameter. Sett i fryser.

Kok opp vannet og tilsett pulverkaffen. La avkjøles og tilsett eventuelt amaretto. Sett til sides.

Skill eggene, og ha plommer og hviter i hver sin skål. Visp eggeplomme, melis, glykosesirup og vaniljesukker luftig. Tilsett mascarpone og visp sammen.

Visp fløten i en separat bolle og bland den inn i røren. Tilsett deretter 1 ss av kaffen.

Visp eggehviten til et fast skum som du vender inn i røren. Hell 1/3 av mascarponekremen over kjeksbunnen og la stå i fryseren i minst 1 time.

Ta formen ut av fryseren. Dypp kjeksen raskt i kaffen og legg på ostekaken. Hell ytterligere 1/3 av kremen over kjeksen og la stå i fryseren i en time.

Sett resten av kremen i kjøleskap. Visp den deretter opp og hell den i en sprøytepose med rund tupp.  Ta ut kaken og sprøyt kremen på toppen. La stå i fryseren i en time.

Ta ut ostekaken 15 min. før servering, og sikt over kakao.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.