Tiramisu-ostekake

Tiramisu er en herlig dessert fra Italia. Prøv noe nytt og lag en tiramisu-ostekake som er enkel å tilberede og farlig god.

10 stk.

PT55M

50 minutter + 3 timer i fryser

Karakter (135 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bunn
50 g smør
100 g fingerkjeks (savoiardi)

Kaffe til kjeks og ostekake
2 1/2 dl vann + 2 ss pulverkaffe
amaretto, valgfritt
ca. 100 g fingerkjeks (savoiardi)

Tiramisukrem
3 egg
2 dl Dansukker Økologisk Melis
3 ss Dansukker Glykosesirup
2 ts vaniljesukker
400 g mascarpone
2 dl kremfløte

Pynt
Kakao

Instruktioner

Miks fingerkjeksen og tilsett smeltet smør. Trykk ut blandingen i en springform, ca. 20 cm i diameter. Sett i fryser.

Kok opp vannet og tilsett pulverkaffen. La avkjøles og tilsett eventuelt amaretto. Sett til sides.

Skill eggene, og ha plommer og hviter i hver sin skål. Visp eggeplomme, melis, glykosesirup og vaniljesukker luftig. Tilsett mascarpone og visp sammen.

Visp fløten i en separat bolle og bland den inn i røren. Tilsett deretter 1 ss av kaffen.

Visp eggehviten til et fast skum som du vender inn i røren. Hell 1/3 av mascarponekremen over kjeksbunnen og la stå i fryseren i minst 1 time.

Ta formen ut av fryseren. Dypp kjeksen raskt i kaffen og legg på ostekaken. Hell ytterligere 1/3 av kremen over kjeksen og la stå i fryseren i en time.

Sett resten av kremen i kjøleskap. Visp den deretter opp og hell den i en sprøytepose med rund tupp.  Ta ut kaken og sprøyt kremen på toppen. La stå i fryseren i en time.

Ta ut ostekaken 15 min. før servering, og sikt over kakao.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.