Tiramisu-ostekake

Tiramisu er en herlig dessert fra Italia. Prøv noe nytt og lag en tiramisu-ostekake som er enkel å tilberede og farlig god.

10 stk.

50 minutter + 3 timer i fryser

Karakter (17 stk)

Ingredienser

Bunn
50 g smør
100 g fingerkjeks (savoiardi)

Kaffe til kjeks og ostekake
2 1/2 dl vann + 2 ss pulverkaffe
amaretto, valgfritt
ca. 100 g fingerkjeks (savoiardi)

Tiramisukrem
3 egg
2 dl Dansukker Økologisk Melis
3 ss Dansukker Glykosesirup
2 ts vaniljesukker
400 g mascarpone
2 dl kremfløte

Pynt
Kakao

Instruktioner

Miks fingerkjeksen og tilsett smeltet smør. Trykk ut blandingen i en springform, ca. 20 cm i diameter. Sett i fryser.

Kok opp vannet og tilsett pulverkaffen. La avkjøles og tilsett eventuelt amaretto. Sett til sides.

Skill eggene, og ha plommer og hviter i hver sin skål. Visp eggeplomme, melis, glykosesirup og vaniljesukker luftig. Tilsett mascarpone og visp sammen.

Visp fløten i en separat bolle og bland den inn i røren. Tilsett deretter 1 ss av kaffen.

Visp eggehviten til et fast skum som du vender inn i røren. Hell 1/3 av mascarponekremen over kjeksbunnen og la stå i fryseren i minst 1 time.

Ta formen ut av fryseren. Dypp kjeksen raskt i kaffen og legg på ostekaken. Hell ytterligere 1/3 av kremen over kjeksen og la stå i fryseren i en time.

Sett resten av kremen i kjøleskap. Visp den deretter opp og hell den i en sprøytepose med rund tupp.  Ta ut kaken og sprøyt kremen på toppen. La stå i fryseren i en time.

Ta ut ostekaken 15 min. før servering, og sikt over kakao.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.