Toffifee

Toffifee, en klassiker du kan lage hjemme. En sikker vinner på kakebordet i julen!

ca. 30 stk.

ca. 1 time og 20 min.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Karamell
15 g smør
1 dl kremfløte
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss Dansukker Glykosesirup
1 krm salt

Øvrige ingredienser
ca. 30 hasselnøtter
150 g nougat
20 g mørk sjokolade

 

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C varmluft og rist hasselnøttene i ca. 5–10 minutter. Legg nøttene i et kjøkkenhåndkle og gni bort hinnen. Avkjøl.

Plasser ca. 30 knekkformer på et stekebrett eller bruk en silikonform. Ha ingrediensene til karamellen i en tykkbunnet kasserolle og kok opp under omrøring. La koke til 125 °C.

Fyll formene ca. 1/3 og dra opp karamellen med skje langs sidene. Legg en hasselnøtt i hver form. Sett til sides for å avkjøles.

Smelt nougat i mikroovnen og fyll karamellformene opp til kanten. La stivne i kjøleskap mens du smelter sjokoladen.

Hell sjokoladen i en sprøytepose og sprøyt en klatt på hver nougat. La stivne helt i romtemperatur.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.