Togkake

ca. 15 stykker
Togkake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Sukkerbrød, grunnoppskrift
50 g smør eller margarin
2 egg
2 3/4 dl Dansukker Melis
3 ss kakao
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl vann
smør eller margarin til formen
strøkavring eller semulegryn til formen

Bak to avlange sukkerbrød
1. Smør og strø en form på 1-1,5 l. Sett ovnen på 175 °C.

2. Smelt smøret og la det kjølne.

3. Visp egg, melis og kakao luftig. Bland mel og bakepulver i eggeblandingen.

4. Tilsett smør og vann. Hell deigen opp i formen.

5. Stekes nederst i ovnen i 40-50 minutter.


La dem kjølne. Skjær 1/3 av det ene, og sett stykket oppå det andre stykket som et lokomotiv. Glaseres med melis. Den andre kaken deles i to stykker. Grav ut en del av kakene, slik at det blir “lasterom” i dem. Ha glasur på vognene.
Sett på rundt godteri som hjul og bind sammen lokomotivet og vognene med lakrisbiter. Pynt med glasur. Fyll vognene med godteri.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker