Tomatpai

ca. 6 porsjoner
Tomatpai
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Deig
150 g smør eller margarin
1 1/2 dl sammalt hvete grov
1 1/2 dl hvetemel
1 ss dl kaldt vann

Fyll
400 g cocktailtomater
2–3 gule løk
2 ss flytende margarin
2 ts Dansukker Brun Farin
3 ss tomatpuré
1 ss Dansukker Lys eller Mørk Sirup
1–2 hvitløksfedd (kan sløyfes)
1 ss hakket frisk oregano
2 ss hakket frisk basilikum
1/2 ts salt
1–2 ts sambal oelek
4 dl revet sterk ost (f.eks. cheddar)
2 dl kremfløte

Arbeid sammen ingrediensene til paideigen. Trykk deigen ut i en smurt paiform, ca. 28 cm i diameter. Prikk med en gaffel. La hvile i kjøleskap i 30 minutter. Forstek skallet i ved 225 °C i ca. 10 minutter.
Skrell og hakk løkene. Fres løken i matfettet sammen med det brun farin. Tilsett tomatpuré, sirup, hvitløk, urter, salt og sambal oelek. Smak til og tilsett eventuelt mer krydder. Legg et lag ost i bunnen av paiskallet. Bre ut fyllet oppå osten. Legg på tomatene. Strø over resten av osten. Hell på fløten. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Server en frisk salat til paien.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker