Ingredienser
Deig
150 g smør eller margarin
1 1/2 dl sammalt hvete grov
1 1/2 dl hvetemel
1 ss dl kaldt vann
Fyll
400 g cocktailtomater
2–3 gule løk
2 ss flytende margarin
2 ts Dansukker Brun Farin
3 ss tomatpuré
1 ss Dansukker Lys eller Mørk Sirup
1–2 hvitløksfedd (kan sløyfes)
1 ss hakket frisk oregano
2 ss hakket frisk basilikum
1/2 ts salt
1–2 ts sambal oelek
4 dl revet sterk ost (f.eks. cheddar)
2 dl kremfløte
Instruktioner
Arbeid sammen ingrediensene til paideigen. Trykk deigen ut i en smurt paiform, ca. 28 cm i diameter. Prikk med en gaffel. La hvile i kjøleskap i 30 minutter. Forstek skallet i ved 225 °C i ca. 10 minutter.
Skrell og hakk løkene. Fres løken i matfettet sammen med det brun farin. Tilsett tomatpuré, sirup, hvitløk, urter, salt og sambal oelek. Smak til og tilsett eventuelt mer krydder. Legg et lag ost i bunnen av paiskallet. Bre ut fyllet oppå osten. Legg på tomatene. Strø over resten av osten. Hell på fløten. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Server en frisk salat til paien.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommer i sesong
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!