Toscaepler

4 porsjoner

Karakter (1 st)

Ingredienser

4 store epler
2 liter vann
2 dl Dansukker Sukker

Tosca-røre
100 g smør eller margarin
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts vaniljesukker
2 ss hvetemel
2 ss matfløte
50 g mandelspon

Instruktioner

Ha vannet i en kasserolle, og tilsett sukkeret. Kok opp. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Legg eplene i det kokende vannet i 2 minutter. Ta eplene opp med hullsleiv, og legg dem i fire ildfaste porsjonsformer. Bland ingrediensene til tosca-røren i en kasserolle, og kok opp. Fordel røren over eplene. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter. Server lunken med litt lettvispet krem eller crème fraîche smaksatt med vaniljesukker.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.