Tradisjonell eggetoddy

4 glass 20 min.
Tradisjonell eggetoddy er en amerikansk juleklassiker. Server eggetoddyen som velkomstdrink, eller som en varmende drink etter julemiddagen.
Tradisjonell eggetoddy
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Tradisjonell

    • 6 eggeplommer
    • 1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1 1/2 dl melk
    • 2–3 ss konjakk

    Alkoholfri

    • Bytt ut melk og konjakk med
    • 2 dl mandelmelk
    • skallet av 2/3 appelsin

    Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker til en kremet blanding.

    Ha i melken og smak til med konjakk eller alkoholfri variant. Visp til det blir skummet.

    Hell opp i glass om den skal være kald, eller varm den i kasserolle noen minutter før den helles opp i glass. Ha på litt skum og server med litt rørsukker på toppen.

    Prøv gjerne eggetoddyen med limoncello i stedet for konjakk.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker