Tyttebærdrikk

Frisk tyttebærdrikk er noe som faller i smak både hos store og små. Den hjemmelagde tyttebærdrikken kan nytes kald og svalende eller som varmende styrkedrikk på ruskete høstdager.

ca. 8 dl

PT25M

30 minutter

Karakter (149 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

700 g tyttebær
3 dl vann
2 dl Dansukker Brun Farin

Instruktioner

Hell tyttebær og vann i en kasserolle. Kok opp og la blandingen småkoke til bærene har blitt myke.

Sil blandingen gjennom en finmasket sil. Mos ut så mye saft som mulig fra bærene, og hell blandingen over i en ren kasserolle. Tilsett sukker og gi et kort oppkok.

Ta av varmen og skum av saften. Hell den på nytt gjennom en finmasket sil.

Hell over saften på en varm, ren flaske og la den avkjøle seg med lokk på. Oppbevares i kjøleskapet.

Spe ut med vann etter smak og behag ved servering. Varm opp drikken eller server den kald.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.