Tyttebærkake

ca. 12 porsjoner

Karakter (8 stk)

Ingredienser

150 g smør eller margarin
2 dl Dansukker Sukker, gjerne økologisk
1 ts vaniljesukker
3 egg
4 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1-2 dl ferske eller fryste tyttebær (eller andre bær som f.eks. blåbær, bringebær eller rips)

Pynt
Dansukker Melis 

Instruktioner

Rør smør eller margarin, sukker og vaniljesukker mykt og smidig. Tilsett eggene, ett av gangen, under omrøring. Bland hvetemel og bakepulver og vend det ned i deigen. Hell 3/4 av deigen i en smurt og strødd form, ca. 2 liter. Legg på bærene som deretter dekkes med resten av deigen.
Stek i ovnen på nederste rille ved 175 °C i ca. 1 time. La kaken bli i formen i 10 minutter, før den legges over på rist. Oppbevares i kjøleskap eller fryses.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?